23.4 C
Athens

Μπέτις – Μπαρτσελόνα 2-2 (2-4 πεν.): Καταλανική πρόκριση με δράμα και φουλ για το τρόπαιο σε τελικό με τη Ρεάλ!

Όλοι ήθελαν Clasico στον τελικό του Super Cup και το θέλημα έγινε πραγματικότητα στη Σαουδική Αραβία, αφού μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα πήρε την πρόκριση με τον αναμενόμενα ίδιο δραματικό όπως η Βασίλισσα: στα πέναλτι απέναντι στην Μπέτις με 4-2 (2-2 η κανονική διάρκεια).

Οι Μπλαουγκράνα δεν πλήρωσαν την αφέλεια που έδειξαν αμυντικά και μπόρεσαν να προκριθούν παρότι έδιναν διαρκώς… φιλιά ζωής στους Ανδαλουσιάνους.

Ο Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ στο 40′ με διπλή προσπάθεια και κόντρα, με την Μπέτις να ισοφαρίζει στο 77′ με τον Φεκίρ και να οδηγεί το ματς στην παράταση. Εκεί οι παίκτες του Τσάβι ανέκτησαν το προβάδισμά τους με τον Φάτι στο 93′ αλλά ο Λορέν Μορόν με τακουνάκι ισοφάρισε εκ νέου (2-2) για να πάει το ματς στα πέναλτι.

Ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν σταμάτησε τους Χουάνμι και Καρβάλιο και κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα πήρε την πρόκριση στον τελικό.

ΜΠΕΤΙΣ: Μπράβο, Ρουιμπάλ (79′ Σαμπαλί), Πεζέλα, Φελίπε, Μιράντα, Ροντρίγκες (86′ Γκουαρδάδο), Κανάλες (46′ Καρβάλιο), Ενρίκε, Φεκίρ (91′ Μορόν), Ρόδρι (84′ Χουάνμι), Ιγκλέσιας (67′ Ζοζέ)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο (78′ Κρίστενσεν), Αραούχο, Κουντέ, Άλμπα (79′ Αλόνσο), Γκάβι (96′ Κεσιέ), Ντε Γιονγκ (64′ Μπουσκέτς), Πέδρι, Ραφίνια (86′ Φατί), Λεβαντόβσκι, Ντεμπελέ (63′ Τόρες)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς