14.3 C
Athens

Φούλαμ – Τσέλσι 2-1: Τρένο η φοβερή ομάδα του Μάρκο Σίλβα, θλιβεροί Λονδρέζοι και εφιαλτικό ντεμπούτο για Φέλιξ (vid)

Διαδρομές αντίθετες για Φούλαμ και Τσέλσι ως τώρα στη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα φιλοξένησε τους Λονδρέζους σε εξ αναβολής αναμέτρηση με τον αέρα των τριών σερί νικών, ενώ η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ καιγόταν για τρίποντο (το πρώτο μέσα στο 2023) ώστε να μην παραμείνει τόσο χαμηλά στη βαθμολογία.

Η σύγκρουση των δύο ήταν οδυνηρή για τους Μπλε που γνώρισαν την ήττα με 2-1 και βρίσκονται στο -10 από την τετράδα και μάλιστα με ματς περισσότερο από την 4η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ταυτόχρονα είναι στο -6 από την 6η της βαθμολογίας Φούλαμ!

Οι πιο διαβασμένοι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν την καλύτερη ευκαιρία στο 23′ με το δοκάρι του Μ. Ριντ πριν προηγηθούν με το ωραίο πλασέ του Γουίλιαν στο 25′ (ο Βραζιλιάνος σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του με την οποία δεν είχε πετύχει ποτέ γκολ επί σειρά ετών στις αναμετρήσεις με τη Φούλαμ!).

 

Ο Κουλιμπαλί μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάουντ (η μπάλα βρήκε στο δοκάρι) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 47′ αλλά στο 58′ ο Ζοάο Φέλιξ στέρησε κάθε πιθανότητα θετικού αποτελέσματος για την ομάδα του.

 

Ο Πορτογάλος με μόλις μία προπόνηση ξεκίνησε βασικός αλλά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Τέτε και θα απουσιάσει για τρεις αγωνιστικές!

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα η Φούλαμ βρήκε το νικητήριο γκολ στο 73′ όταν από τη σέντρα του Περέιρα ο Βινίσιους κινούμενος στην καρδιά της περιοχής της Τσέλσι και με γυριστή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΦΟΥΛΑΜ (Μάρκο Σίλβα): Λένο, Τέτε, Ανταραμπιόγιο, Ριμ, Ρόμπινσον, Παλίνια, Χ. Ριντ (68′ Κάρνι), Μ. Ριντ (68′ Γουίλσον), Περέιρα (90+4′ Τζέιμς), Γουίλιαν (83′ Σόλομον), Βινίσιους (90+4′ Τσαλόμπα).

ΤΣΕΛΣΙ (Γκρέιαμ Πότερ): Κέπα, Τσαλόμπα (79′ Κουκουρέγια), Σίλβα, Κουλιμπαλί, Αθπιλικουέτα, Ζακάρια (56′ Ζορζίνιο), Κόβασιτς (79′ Γκάλαχερ), Χολ (79′ Τσουκουεμέκα), Μάουντ (80′ Ζιγές), Φέλιξ, Χάβερτς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς