17.9 C
Athens

Ιωνικός: Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής νέος τεχνικός διευθυντής

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ιωνικού. Η ομάδα της Νίκαιας ενισχύει με εμπειρία το τεχνικό της επιτελείο στη φετινή προσπάθεια που κάνει προκειμένου να παραμείνει στην Basket League.

Η ανακοίνωση:

«Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αναλαμβάνει τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή, προκειμένου να ενισχύσει τον Γιάννη Λίβανο και το τεχνικό επιτελείο. Με τη βιωματική του εμπειρία και τις μπασκετικές εικόνες, μπορεί να προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην ομάδα μας”.

Το βιογραφικό του

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 2/2/1951.

Tο προσωνύμιο «τίγρης», που τον ακολουθεί από την εποχή που έπαιζε μπάσκετ μέχρι σήμερα, δεν του αποδόθηκε τυχαία. Εκρηκτικός, αποφασιστικός με το πάθος να χαρακτηρίζει το παιχνίδι του, στοιχεία που διατήρησε όταν πέρασε από τη δράση στον πάγκο.

Δούλεψε σε πολλές ομάδες, όντας ένας από τους πλέον επιτυχημένους Έλληνες προπονητές. Από το παλμαρέ του ξεχωρίζουν οι δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι, που κατέκτησε! Το 2001 ο κόουτς Αλεξανδρής είχε οδηγήσει το Μαρούσι στην κατάκτηση του κυπέλλου Σαπόρτα, ενώ το 2003 κατέκτησε με τον Άρη το Champions Cup, στις δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές πορείες της προπονητικής του διαδρομής.

Πέραν αυτών, έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά F4. Έχει εργαστεί στις ομάδες: Άρη, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, ΑΕΚ, ΓΣΛ, Ολύμπια Λάρισας, ΑΕΛ, Απόλλων Πατρών, Πανιώνιο, Κολοσσό Ρόδου, Ηράκλειο, Καβάλα.

– Με 537 αγώνες στο Πρωτάθλημα είναι στη 2η θέση όλων των εποχών.

– Το 2013 διετέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ιορδανίας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς