19.2 C
Athens

Απόλλων Πόντου – Πανσερραϊκός 0-1: Ντούμπλαραν τις νίκες οι Σερραίοι κι έκλεισαν ραντεβού με την ΑΕΚ στους «8»

Ο Πανσερραϊκός διπλασίασε τις νίκες του κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου περνώντας με 0-1 από τη Θεσσαλονίκη κι πανηγύρισε έτσι την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σπουδαία πρόκριση για τον Πανσερραϊκό που μετά το 3-0 της πρώτης αναμέτρησης επικράτησε κι στη Θεσσαλονίκη με 0-1 επί του Απόλλωνα Πόντου χάρη σε τέρμα του Κατσαντώνη και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό από την αρχή του καθώς το σκορ του πρώτου αγώνα δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους που αν ήθελαν να έχουν έστω ελπίδες για τη μεγάλη ανατροπή έπρεπε να βρουν ένα γρήγορο τέρμα.

Κι αυτό προσπάθησαν να κάνουν δημιουργώντας δύο ευκαιρίες στα πρώτα 10 λεπτά. Όμως τους έλειπε η διάρκεια κι από εκεί και πέρα ο Πανσερραϊκός ισορρόπησε το παιχνίδι.

Μάλιστα απείλησε στο 31′ και κατάφερε να κλειδώσει ουσιαστικά την πρόκριση έξι λεπτά αργότερα, με τον Ανδρέα Κατσαντώνη να σκοράρει για το 0-1.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη έριξε κατακόρυφα τον ρυθμό της και κινδύνεψε με την ισοφάριση, αφού ο Απόλλων Πόντου μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και δημιούργησε τέσσερις τελικές προσπάθειες σε διάστημα 13 λεπτών χωρίς όμως να έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

Αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, ο ρυθμός στο παιχνίδι έπεσε ακόμη πιο πολύ καθώς οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ίδιο ρυθμό και οι Σερραίοι δεν καιγόταν για κάτι παραπάνω αφού είχαν ουσιαστικά σφραγίσει την πρόκριση.

Έτσι μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και ο Πανσερραϊκός πανηγύρισε τη νίκη κι μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Απόλλων Πόντου: Πίτκας (80′ Τρίκατζης), Δαλιανόπουλος, Μέτγκενμπεργκ, Μουμίν, Καλαϊτζίδης, Αμπούντου, Κωστίκα, Καλογέρης, Μπελεβώνης (86′ Αραβίδης), Τζαλόσι, Λαμπίρης

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης (46′ Ζέρης), Παπάζογλου (67′ Παντεκίδης), Γιανναράκης, Κολομπίνο (68′ Θυμιάνης), Ανάκογλου, Αλί Μπαμπά (78′ Μούργος), Μασκανάκης, Κατσαντώνης, Μπαΐροβιτς (68′ Σαΐντ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς