12 C
Athens

Η ΕΛΑΣ «βλέπει» εσωτερική κόντρα πίσω από την έκρηξη στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού

Οι Αρχές δεν αποκλείουν η επίθεση να συνδέεται με εσωτερική κόντρα στις τάξεις των οργανωμένων - Συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού σημειώθηκε λίγο πριν την έκρηξη

Με έρευνες από το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ. και της Ασφάλειας συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/1) με στόχο το κτήριο στο οποίο στεγάζεται σύνδεσμος του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να «χαρτογραφήσουν» την διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες.

Στο βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης διακρίνεται ένα άτομο πάνω σε μηχανή να τοποθετεί τον εκρηκτικό μηχανισμό ωστόσο οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργός σε κοντινή απόσταση.






Οι αρχές δεν αποκλείουν η επίθεση να συνδέεται με μια εσωτερική κόντρα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα από την έκρηξη σημειώθηκε μια βίαιη συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού στο κέντρο της Αθήνας.

Η έκρηξη που σημειώθηκε στις 3:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην οδό Αναβρύτων ήταν τόσο ισχυρή ώστε να δημιουργηθεί κρατήρας στο σημείο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δυναμίτιδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στον σύνδεσμο καθώς και σε οκτώ καταστήματα, επτά σπίτια και δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς