17.9 C
Athens

Βόλος – Παναθηναϊκός 0-2: Οι Σλοβένοι σφράγισαν και τυπικά το μεγάλο ραντεβού στους «8» με τον ΠΑΟΚ (vid)

Με ροτέισον λόγω του επικείμενου ματς με τον ΠΑΣ, οι Πράσινοι εξασφάλισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου και θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ σε ένα επταήμερο-φωτιά με τρεις αναμετρήσεις κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά

Το 3-0 του πρώτου αγώνα δεν άφηνε περιθώρια για εκπλήξεις και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φρόντισε με αλλαγές να δώσει ανάσες σε βασικούς ποδοσφαιριστές (ακολουθεί και το εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα) στο Πανθεσσαλικό. Ο Παναθηναϊκός αρκετά σβηστά επικράτησε με 0-2 του Βόλου και με συνολικό σκορ 5-0 προκρίθηκε στους «8» όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σε διπλές αναμετρήσεις.

Μάλιστα, τα δύο παιχνίδια θα δοθούν σε διάστημα μιας εβδομάδας κι ενώ θα μεσολαβεί και αναμέτρηση των ομάδων για το πρωτάθλημα σε αυτές τις επτά μέρες! Πριν προηγηθούν στο 42ο λεπτό, οι Πράσινοι είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες αρχικά με το πλασέ του Βέρμπιτς από το ύψος του πέναλτι που έφυγε άουτ και στη συνέχεια με το διαγώνιο σουτ του Πούχατς.

Το γκολ όμως ήρθε πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο. Ο Ιωαννίδης έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά με τον Ασλανίδη και τον Κότνικ να μη συνεννοούνται, ο επιθετικός του τριφυλλιού έφτασε ως τη γραμμή του άουτ και γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον Τσέριν που έπιασε το πλασέ και έκανε το 0-1 στο 42′.

 

Ο Βόλος δυσκολεύτηκε και να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Λοντίγκιν κι όταν το έκανε ήταν κυρίως με κάποια μακρινά σουτ στο πρώτο μέρος.

Ο Παναθηναϊκός έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και στο 80′ βρήκε το δεύτερο γκολ από τον τρίτο Σλοβένο που μπήκε στο ματς, τον Άντραζ Σπόραρ. Από εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρντ ο Σάντσες πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στο δεύτερο με πλασέ ο Σλοβένος φορ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

 

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Kότνικ, Ουές, Τάχατος, Σιέλης, Ασλανίδης, Μεταξάς (65′ Ντέλετιτς), Καρτάλης, Τσιρίνος (66′ Μπαριέντος), Μεσκίδα, Γκάχι, Κούτσιας (46′ Οζέγκοβιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σάντσες, Πούχατς (75′ Παλάσιος), Σάρλια, Πούγγουρας, Ρούμπεν Πέρεθ (64′ Σπόραρ), Τσοκάι, Τσέριν, Βαγιαννίδης (81′ Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (64′ Μπερνάρντ), Ιωαννίδης (82′ Κώτσιρας).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς