24.6 C
Athens

Πίτερς: Λατρεύω το όραμα του Μπαρτζώκα, θα έπαιζα στην εθνική Ελλάδας (vid)

Ο Άλεκ Πίτερς δεν ήρθε στον Ολυμπιακό για να «γεμίσει τα παπούτσια κανενός».

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο ίδιος, έχει τη δική του προσωπικότητα και ακολουθεί το δικό του στυλ παιχνιδιού, οτιδήποτε χρειάζεται για να είναι χρήσιμος στην ομάδα του, που όπως είπε έχει το ρόστερ και τη δυνατότητα να πάει μέχρι το τέλους του δρόμου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Παράλληλα, στις δηλώσεις του στην Cosmote TV, ο Αμερικανός άσος στάθηκε στο προπονητικό όραμα του Γιώργου Μπαρτζώκα με το οποίο ταυτίζεται απόλυτα, ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδας, ενδεχόμενο που δεν θα απέκλειε.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Δεν γεμίζω κανενός τα παπούτσια. Ο Γιώργος Πρίντεζης αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Έχει κάνει πολλά, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά και για την Ευρωλίγκα και για το παιχνίδι συνολικά στην Ευρώπη. Δεν σκέφτομαι καθόλου το πώς θα τον αντικαταστήσει, αλλά το πώς θα είμαι ο εαυτός μου. Θεωρώ πως μπορούμε να χτίσουμε ότι πέτυχε πέρυσι ο Ολυμπιακός και θεωρώ επίσης πως έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να κατακτήσουμε τόσο το ελληνικό πρωτάθλημα όσο και την Ευρωλίγκα.

Κάθε χρόνο προσπαθείς να βελτιώσεις κάτι. Όλοι μου λένε πως είμαι πολύ καλός σουτέρ τριών πόντων όμως εγώ αυτό το βελτιώνω συνεχώς. Πάντα προσπαθώ να το βελτιώνω. Επιδιώκω συνολικά να βελτιώνω το περιφερειακό παιχνίδι μου έξω από το πλαίσιο του να είμαι απλώς ένας φόργουορντ με σουτ. Φέτος υπάρχει η ευκαιρία να παίξω στη θέση “3” όσο ο Σάσα Βεζένκοβ θα παίζει στο “4”, κάτι που θα εξασφαλίσει και χρόνο ξεκούρασης στον Κώστα Παπανικολάου.

Κοιτάζω να καλύψω τα κενά που θα έχει η ομάδα με χρειάζεται σε αυτό. Ανυπομονώ να αναπτύξω αυτό το πολυσύνθετο στιλ, αναλαμβάνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες χρόνο με τον χρόνο. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος που έχω ως παίκτης.

Μπορείς να με αποκαλέσεις όπως θέλεις. Πες με και υβριδικό παίκτη, θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Λάτρευα να βλέπω τον Τελέτοβιτς. Όταν αγωνιζόμουν στο κολέγιο, αλλά και στην πρώτη σεζόν μου στο NBA και στην Μπασκόνια όλοι σου λένε γι’ αυτό. Είναι ωραίος τύπος, σπουδαία προσωπικότητα και καταπληκτικός παίκτης στο να τον παρακολουθείς για να εντοπίζεις τις λεπτομέρειες και να βελτιώνεις τον εαυτό σου.

Θεωρώ τον εαυτό μου διαφορετικό τύπο παίκτη. Δεν είμαι ο πιο σωματώδης φόργουορντ στην EuroLeague, αλλά είμαι γρήγορος, μπορώ να τρέξω στο ανοικτό γήπεδο και κινούμαι στην περιφέρεια με ρυθμό που δεν ματσάρεται από αντιπάλους που είναι πιο μεγαλόσωμοι. Παράλληλα είμαι πιο ογκώδης από τα παραδοσιακά τριάρια κι αυτό είναι πλεονέκτημα κοντά στο καλάθι. Όλα έχουν να κάνουν με το ποιος είναι στο παρκέ, πώς ταιριάζω και πώς παίζει η ομάδα. Έτσι τοποθετώ τον εαυτό μου στο παιχνίδι και κοιτάζω να δω τι είδους μις ματς μπορώ να δημιουργήσω.

Μπαρτζώκας και Ιτούδης είναι σπουδαίοι προπονητές. Η χρονιά που συνεργάστηκα με τον κόουτς Ιτούδη ήταν ιδιαίτερα επωφελής, μιλάμε για έναν από τους καλύτερους προπονητές όλων των εποχών. Στο κομμάτι που αφορά το μπάσκετ είναι πανέξυπνος και είμαι ευγνώμων για την εμπειρία που είχα μαζί του.

Στον κόουτς Μπαρτζώκα λατρεύω το όραμα που έχει και τον τρόπο που λειτουργεί μέσα στην προπόνηση, διδάσκοντας. Έχει ιδιαίτερη έφεση στη διαχείριση των σχέσεων με τους παίκτες, γίνεται σκληρός όταν απαιτείται. Όλοι οι προπονητές έχουν τις ομοιότητές του σε επίθεση και άμυνα. Στις διαφορές μπορείς να εστιάσεις σε διάφορα πράγματα. Ο Ιτούδης αφιερώνει συγκεκριμένο χρόνο για συγκεκριμένα πράγματα στην προπόνηση και ο Μπαρτζώκας ακολουθεί αντίστοιχα το δικό του στιλ. Κανείς τους δεν είναι μόνο καλός ή κακός τρόπος. Υπάρχουν προπονητές που εντοπίζεις τις διαφορές ή τα κοινά στοιχεία.

Παρακολούθησα το EuroBasket και ζήλεψα πολύ όσους συμμετείχαν. Σίγουρα θα έπαιζα σε μια εθνική ομάδα, είτε για την Ελλάδα είτε για όποια άλλη. Θα ήταν καλοδεχούμενη ευκαιρία να αποτελέσω μέρος σε κάτι τόσο σημαντικό για την εκάστοτε χώρα. Το εισπράττεις αυτό ως θεατής, φαντάσου να παίζεις. Θα δούμε, είναι μια ευχή για την ώρα, δεν ξέρεις τι γίνεται ποτέ, αλλά θα είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς