19.2 C
Athens

ΠΑΟΚ – Καλαμάτα 2-0: Το σόου του Τόμας σφράγισε την πρόκριση στον απόηχο του τραυματισμού του Σοάρες

Ο ΠΑΟΚ «ζευγάρωσε» τις νίκες του απέναντι στην Καλαμάτα επικρατώντας με 2-0 στην Τούμπα χάρη σε δύο τέρματα του Μπράντον Τόμας.

Ήταν ένα ματς που το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (0-2) επέτρεψε στον Ράζβαν Λουτσέσκου να προβεί σε αρκετές αλλαγές και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που είτε δεν είναι στις βασικές του επιλογές, είτε επιστρέφουν από τραυματισμό.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν αυτή του Φιλίπε Σοάρες, με τον Πορτογάλο χαφ όμως να στέκεται άτυχος καθώς αποχώρησε αναγκαστικά από τον αγωνιστικό χώρο μόλις 30 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα και στον Δικέφαλο επικρατεί μεγάλη ανησυχία, αφού η αντίδραση του ποδοσφαιριστή – ξέσπασε σε κλάματα – δεν ήταν καθόλου θετική.

Ανησυχία επικρατεί επίσης για την κατάσταση του Λύρατζη, αφού 10 λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς συγκρούστηκε με τον Ασίγκμπα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να αποχωρήσει από το γήπεδο. Μάλιστα ο Έλληνας μπακ μετέβη αμέσως στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ο Τόμας άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά πετυχαίνοντας δύο γκολ σε ένα ματς μετά από τον Ιούνιου του 2017, που είχε σκοράρει δύο τέρματα με τη φανέλα της Μαγιόρκα κόντρα στη Χετάφε.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Ασπρόμαυροι πέρασαν ένα εύκολο βράδυ αφού καθάρισαν νωρίς νωρίς το παιχνίδι.

Ο Μπράντον Τόμας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά. Ο Ισπανός επιθετικός άνοιξε το σκορ όταν στο 11ο λεπτό ο Νάρεϊ βρέθηκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, του γύρισε την μπάλα κι αυτός πλάσαρε ανενόχλητος για το 1-0.

Στο 13′ ο Μπίσεσβαρ με ωραία κάθετη έβγαλε τον Τόμας απέναντι από τον Μέντες και αυτός πέτυχε το δεύτερο του τέρμα για το 2-0.

Στη συνέχεια η Καλαμάτα πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε το γκολ που θα την ξανά έβαζε στο παιχνίδι, δημιουργώντας δύο ευκαιρίες με τους Αρναρέλλη και Μπενίτεζ.

Στο ενδιάμεσο είχε προηγηθεί η πιο άσχημη στιγμή του αγώνα, με τον Φιλίπε Σοάρες να αποχωρεί αναγκαστικά στο 30λεπτο από τον αγωνιστικό χώρο ξεσπώντας σε κλάματα.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αρκετά, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές και η μόνη αξιόλογη φάση ήταν αυτή για τον Δικέφαλο στο 50′, με τον Νάρεϊ να βγαίνει απέναντι στον Μέντες αλλά να μην καταφέρνει να τον νικήσει.

Η Καλαμάτα προσπάθησε να απειλήσει κι αυτή από την πλευρά της, αλλά το σουτ του Μοζέρ στο 82′ δεν ανησύχησε τον Ζίβκοβιτς.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.

ΠΑΟΚ (ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Ζίβκοβιτς, Σάστρε (63’ Λύρατζης, 72’ Σελιμάι), Κάργας, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Ντάντας, Σβαμπ, Νάρεϊ (64’ Ζίβκοβιτς Α.), Μπίσεσβαρ (72’ Τζίμας), Φιλίπε Σοάρες (32’ Ρικάρντο), Τόμας.

Καλαμάτα (ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ): Mέντες, Ασίγκμπα, Λουπάνο, Μπακαγιόκο, Μαβιγκά, Παπατόλιος, Μόζερ (84’ Τριανταφυλλάκης), Μπενίτες (70’ Κωνσταντινόπουλος), Καραγκούνης, Μαρκόφσκι (70’ Βασιλόγιαννης), Αρναρέλλης (75΄ Τάτος).

 

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς