18.1 C
Athens

Ολυμπιακός – Μπαρτσελονέτα 7-9: Πάλεψαν με αίμα κι ιδρώτα οι Πειραιώτες, αλλά λύγισαν στο τέλος

Ο Ολυμπιακός το πάλεψε μέχρι τέλους κόντρα στην Μπαρτσελονέτα στο «Παπαστράτειο» στη μάχη κορυφής του πρώτου ομίλου στο LEN Champions League, αλλά τελικώς λύγισαν στο φινάλε με 7-9 για αυτή που ήταν η πρώτη τους ήττα στη διοργάνωση μετά από πέντε αγωνιστικές.

Ενδεικτικό της μαχητικότητας των Ερυθρολεύκων η εικόνα με τον ματωμένο Μουρίκη που δέχθηκε με δύναμη την μπάλα στο πρόσωπό του και αναγκάστηκε να αποχωρήσει για λίγο από την πισίνα.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, οι Ισπανοί βρήκαν περισσότερες λύσεις, ήταν πιο εύστοχοι στην επίθεση και λειτουργικοί στην άμυνα με αποτέλεσμα να φύγουν με νίκη… κορυφής από τον Πειραιά, όντας πλέον η μόνη αήττητη ομάδα στον όμιλο ρίχνοντας στην δεύτερη θέση τον Ολυμπιακό.

Η τέταρτη περίοδος ήταν πολύ άσχημη και εν τέλει καταδικαστική για τους Ερυθρόλευκους που κόλλησαν επιθετικά μένοντας χωρίς σκορ για σχεδόν 7:30!

Η Μπαρτσελονέτα ήταν εκείνη που έφτασε στο 7-6 με τον Περόνε να σκοράρει στους δύο παραπάνω και στην αμέσως επόμενη φάση στον αιφνιδιασμό για το 8-6. Ο Μάτκοβιτς έγραψε το 9-6 και ο Γκίλας διαμόρφωσε το τελικό 9-7, απλά για τη μείωση του σκορ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ 7-9

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-2, 3-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίγκορ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας 1, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Φιλίποβιτς, Κολόμβος, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Έλβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα, Μάτκοβιτς, Μουνιαρίθ 2, Ντε Τόρο, Λαρούμπε 1, Παβιγιάρντ, Πάουλ, Ταχούλι 2, Περόνε 3, Μπιελ, Μπούστος, Πόρτερ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς