16.8 C
Athens

Καλλιθέα – Λαμία 1-2: Οι Φθιώτες άλωσαν το Ελ Πάσο και προκρίθηκαν στα προημιτελικά (vid)

Η Λαμία πήρε μεγάλη πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγυρίζοντας εκτός έδρας νίκη με 1-2 κόντρα στην Καλλιθέα.

Το σύνολο του Σάββα Παντελίδη έκανε ό,τι χρειαζόταν και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα «πέταξε» για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα της Φθιώτιδας κατάφερε να συνεχίσει την εκπληκτική παράδοση που έχει και να προκριθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα παλέψει για να φτάσει στους «4», κάτι που έχει καταφέρει άλλες δύο φορές τα προηγούμενα χρόνια.

Το παιχνίδι κρίθηκε σε ένα «καυτό» 7λεπτό, αφού στο διάστημα 34′-41′ μπήκαν και τα τρία γκολ που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Η Καλλιθέα έχασε μεγάλη ευκαιρία να φτάσει αυτή στους «8» της διοργάνωσης, αφού κατάφερε να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπέστατο πρόσωπο και να διεκδικήσει στα ίσια την πρόκριση, την οποία έχασε στις λεπτομέρειες.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με την βοήθεια του κόσμου τους οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 12ο λεπτό έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Ο Κυνηγόπουλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντεμέτριους πρόλαβε τους αμυντικούς της Λαμίας, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Η Καλλιθέα είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το τέρμα που ίσως δικαιούταν μέχρι εκείνη τη στιγμή και οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα χάρη σε μία τρομερή έμπνευση και φοβερή εκτέλεση του Μανούσου.

Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Έλληνας επιθετικός υποδέχτηκε την μπάλα έχοντας πλάτη προς την εστία, την ύψωσε και γυρίζοντας καταπληκτικά το κορμί του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πανέμορφο σουτ.

Η ομάδα της Φθιώτιδας δεν σταμάτησε μόνο εκεί και «χτύπησε» πάλι τέσσερα λεπτά αργότερα. Μετά από ωραία εκδήλωση αντεπίθεσης, ο Τσιλούλης βρέθηκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα και ο Μαρτίνεθ πετάχτηκε στην κίνηση για να κάνει με ωραίο πλασέ το 0-2.

Οι γηπεδούχοι πάντως δεν τα παράτησαν και αντέδρασαν αμέσως μπαίνοντας και πάλι στο παιχνίδι με δυνατό σουτ του Νίλι μέσα από την περιοχή για το 1-2 στο 41′.

Ήταν ένα «καυτό» 7λεπτο με τρία τέρματα συνολικά και από τις δύο πλευρές και με εξαιρετικό θέαμα, αφού η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και προσπάθησαν για την ισοφάριση.

Στο 73′ ο Καινούργιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Κάπου εκεί η Καλλιθέα άρχισε να χάνει τις δυνάμεις της και η Λαμία έφτασε κοντά στο να σφραγίσει την πρόκριση, με τον Τσιλούλη να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 75ο λεπτό.

Μέχρι το τέλος του αγώνα οι γηπεδούχοι πίεσαν, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν την εστία του Σαράνοφ και το 1-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα που χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Σάββα Παντελίδη

ATHENS KALLITHEA FC (Γιώργος Σίμος): Πάντος, Βασιλούδης, Κολτσίδας, Βλάχος, Καινούργιος (79΄Ρέντζας), Μπουλούλης (80΄Δούμτσης), Σαντάνα (58΄Λασκαράκης), Νίλι, Ντεμέτριους, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (80΄Τσιντώνης).

ΛΑΜΙΑ (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σαραμαντάς (58΄Γκοράνοφ), Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Τζανδάρης (58΄Ντε Βινσέντι), Νούνιες (68΄Σλίβκα), Σιμόν, Μαρτίνεθ (58΄Μπεχαράνο), Τσιλούλης, Ρόμανιτς (79΄Γιακουμάκης), Μανούσος.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς