15 C
Athens

Ερίκ Καντονά: Τα μυστικά ενός «βασιλιά»

Από πού κρατάει η σκούφια της οικογένειας Καντονά; Τι έκανε τις Κυριακές στα ρεπό του, όταν ακόμα έπαιζε στη Β’ ομάδα της Οσέρ; Γιατί έφαγε την πρώτη καμπάνα από τη γαλλική ομοσπονδία στα 22 του; Πού ξενύχτησε το βράδυ της διάσημης κλωτσιάς κουνγκ φου στον οπαδό της Κρίσταλ Πάλας; Γιατί ασχολήθηκε μέχρι και ο Φέργκιουσον για να τον πείσει να αλλάξει σπίτι;

Αυτά και πολλά πολλά ακόμα tips της ζωής και της καριέρας του επαναστάτη με τις πολλές αιτίες και το μόνιμα σηκωμένο γιακά θα τα βρείτε στο βιβλίο «Ο Βασιλιάς κι Εγώ», στο οποίο ο ιστορικός και κοινωνιολόγος Κλοντ Μπολί διηγείται όλα όσα έζησε παρέα με τον καλό του φίλο. Εφηβοι στην Οσέρ αλλά και ενήλικες στο Μάντσεστερ, ο Κλοντ και ο Ερίκ μοιράστηκαν πολλές μικρές και μεγάλες στιγμές και ο ένας έμαθε όλα τα μυστικά του άλλου.

Σαφώς και τα μυστικά του Καντονά είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα και ο (αδερφός του κεντρικού αμυντικού εκείνων των εποχών, Μπαζίλ) Μπολί τα έκανε βιβλίο. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Μπίλιος, γνωστός και μη εξαιρετέος για την αφοσίωσή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανέλαβε να το «μεταφέρει» (και όχι απλά να το μεταφράσει) στα ελληνικά και το αποτέλεσμα ήταν 340 σελίδες που αξίζει να τις διαβάσεις, ακόμα κι αν δεν έχεις σχέση με το ποδόσφαιρο. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δίχτυ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς