24.7 C
Athens

Μπαρτζώκας: Να παίξουμε όπως πρέπει για να κερδίσουμε τη Μονακό, παράδειγμα το ματς του α’ γύρου

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έχει ξεχάσει το ματς του πρώτου γύρου της Euroleague κόντρα στη Μονακό και θέλει οι παίκτες του να «παίξουν όπως πρέπει» στο Πριγκιπάτο για να φύγουν με μία πολύτιμη νίκη-ρεβάνς

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε τη Δευτέρα (9/1) για το Πριγκιπάτο του Μονακό, όπου το βράδυ της Τρίτης (10/1, 20:00) θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα στην πρεμιέρα του β’ γύρου της Ευρωλίγκας.

Στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» του 2023 με δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να ξεκινήσουν δυνατά κόντρα στους Μονεγάσκους, που είχαν αποδράσει με το «διπλό» από το ΣΕΦ στο ματς του πρώτου γύρου.

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα εκείνο το παιχνίδι αποτελεί παράδειγμα (προς αποφυγήν) ώστε οι παίκτες του να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι για να κερδίσουν το ματς και να δώσουν χαρά στους φιλάθλους που τους ακολούθησαν στο ταξίδι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κόουτς Μπαρτζώκας από το αεροδρόμιο:

«Είμαστε στην εξέλιξη της χρονιάς και εμείς προσπαθούμε να βελτιώσουμε το ομαδικό μας παιχνίδι. Όταν οι συνθήκες μας το επιτρέπουν παίζουμε καλά, υπάρχουν και φορές που δεν το καταφέραμε και το έχουμε πληρώσει. Παράδειγμα το ματς με τη Μονακό στον πρώτο γύρο. Υποτιμήσαμε την αναμέτρηση και δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Προτεραιότητά μας είναι να αγωνιστούμε όπως πρέπει για να κερδίσουμε», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Για τη Μονακό: «Βάζει δύσκολα σε όλες τις ομάδες, παίκτες που σε απομόνωση, όπως οι Οκόμπο και Μάικ Τζέιμς είναι πολύ καλοί. Είναι αθλητική ομάδα στους ψηλούς, οι πλάγιοι παίκτες όπως ο Ντιαλό μπορούν να παίξουν καλά στο αμυντικό κομμάτι και σημαντικό ρόλο. Είναι ομάδα που δεν πρέπει να βγεις από το πλάνο σου για να μπορέσεις να παίξεις. Το γήπεδο είναι ιδιαίτερο και μικρό. Ένα απαιτητικό ματς που πρέπει να παίξουμε καλά για να κερδίσουμε»

Για τους φιλάθλους που θα βρεθούν μαζί τους: «Είναι καλή συνθήκη, ιδίως όταν είναι ταξίδι με δύο εκτός έδρας. Πρέπει να συνοδεύεται και από καλά αποτελέσματα για να γίνει τέλεια η εκδρομή τους».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς