16.4 C
Athens

Μετά το… κράξιμο, ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας απολογήθηκε στον Ζιντάν

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Νοέλ Λε Γκρε, χαρακτήρισε «αδέξιες παρατηρήσεις» τις δηλώσεις του σχετικά με τον Ζινεντίν Ζιντάν, οι οποίες προκάλεσαν σφοδρή αντίδραση στον ποδοσφαιρικό κόσμο, κάνοντας λόγο για «παρεξήγηση».

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για αυτές τις παρατηρήσεις που δεν αντικατοπτρίζουν απολύτως τις σκέψεις μου, ούτε το ενδιαφέρον μου για τον παίκτη που ήταν και τον προπονητή που έγινε», δήλωσε ο «ισχυρός άνδρας» της γαλλικής ομοσπονδίας, μία ημέρα μετά τις επίμαχες δηλώσεις του, για τον Ζιντάν, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Προσκεκλημένος την Κυριακή στο RMC, ο Λε Γκρε ρωτήθηκε για τον Ζιντάν, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού, πριν την ανανέωση μέχρι το 2026 του Ντιντιέ Ντεσάμπ. «Δεν θα τον έπαιρνα καν στο τηλέφωνο. Να του πω τι; «Γεια σας κύριε, μην ανησυχείτε, ψάξτε για άλλον σύλλογο, μόλις συμφώνησα με τον Ντιντιέ»;

Ερωτηθείς για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας για τον Ζιντάν, ο Λε Γκρε, πρόσθεσε: «Δεν με νοιάζει, μπορεί να πάει όπου θέλει».

Προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχόλιά του, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τα… γύρισε, λέγοντας πως τρέφει «τεράστια εκτίμηση» στον Γάλλο θρύλο: «Έδωσα μια συνέντευξη στο RMC που δεν έπρεπε να είχα δώσει, γιατί έψαχνε για διαμάχη κοντράροντας τον Ντιντιέ με τον Ζινεντίν Ζιντάν, δύο μνημεία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Παραδέχομαι ότι έκανα αδέξια σχόλια που δημιούργησαν παρεξήγηση. Ο Ζινεντίν Ζιντάν, γνωρίζει την τεράστια εκτίμηση που τρέφω για αυτόν, όπως όλοι οι Γάλλοι», είπε ο Λε Γκρε στο AFP.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς