21.8 C
Athens

Australian Open: Χωρίς τεστ για κορωνοϊό οι τενίστες

Μεγάλη χαλάρωση στο πρωτόκολλο του κορωνοϊού σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια θα υπάρξει στο φετινό Australian Open.

Σύμφωνα με αυτό, οι τενίστες δε θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε covid τεστ, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ορισμένοι από τους συμμετέχοντες να αγωνιστούν ακόμα και ενώ είναι φορείς του ιού.

Ο διευθυντής του τουρνουά Κρεγκ Τάιλι τόνισε πως η νέα πολιτική των αγώνων αντικατοπτρίζει αυτό που συμβαίνει στην ευρύτερη κοινότητα και πρόκειται για μια αξιοσημείωτη αλλαγή από τα αυστηρά πρωτόκολλα που περιέβαλαν το τουρνουά τα τελευταία χρόνια.

Το τουρνουά του 2021 διεξήχθη σε μια βιοασφαλή «φούσκα», με θεατές αποκλεισμένους για αρκετές ημέρες μετά το ξέσπασμα του ιού στην κοινότητα, ενώ πέρυσι ο εννέα φορές πρωταθλητής, Νόβακ Τζόκοβιτς, απελάθηκε λόγω της στάσης του κατά του εμβολιασμού.

«Θέλαμε απλώς να παρακολουθήσουμε αυτό που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην κοινότητα», είπε ο Τάιλι στους δημοσιογράφους στο Melbourne Park και πρόσθεσε: «Έχουμε προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα κάνοντας μια σύσταση να μείνετε μακριά όταν είστε άρρωστοι, ενώ το ιατρικό μας επιτελείο θα συνεχίσει να το παρακολουθεί, με τους παίκτες ξεχωριστά. Έχουμε καταστήσει σαφές στους παίκτες μας, καθώς και στο προσωπικό μας, πως εάν κάποιος αισθάνεται αδιαθεσία, να μείνει σπίτι», εξήγησε ο Τάιλι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς