18.2 C
Athens

Ατρόμητος – Ιωνικός 2-0: Επέστρεψαν στις νίκες και πλησίασαν στην εξάδα οι Περιστεριώτες

Περίπατο έκανε ο Ατρόμητος κόντρα στον Ιωνικό – ο οποίος αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο σχεδόν σε όλο το 90λεπτο – και επικράτησε εύκολα με 2-0 επιστρέφοντας έτσι στις νίκες.

Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες κρίθηκε στο 2ο λεπτό, όταν ο Ιωνικός έμεινε με παίκτη λιγότερο και ο Ατρόμητος πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Ουσιαστικά η ομάδα του Περιστερίου βρέθηκε στη θέση που ήταν ο Παναιτωλικός στο μεταξύ τους παιχνίδι, όπου έπαιξε το περισσότερο 90λεπτο με παίκτη παραπάνω.

Οι παίκτες του Κόλμαν δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά έκαναν αυτό που χρειαζόταν για να φτάσουν στην εύκολη νίκη απέναντι στον Ιωνικό που δεν μπόρεσε ποτέ να ξαναμπεί στο παιχνίδι μετά την εξέλιξη αυτή και παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα μόλις στο 4ο λεπτό. Μόλις στο 2′, η άμυνα του Ιωνικού έκανε ένα παιδαριώδες λάθος, ο Κιάρτανσον έκλεψε από τον Τσιμπσάχ και ο μέσος του Ιωνικού τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή, δίνοντας στον Ατρόμητο την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Κιάρτανσον δύο λεπτά αργότερα και ευστόχησε για το 1-0.

Η πλάστιγγα έγειρε εντελώς προς τους γηπεδούχους, με την ομάδα της Νίκαιας να μην μπορεί να δείξει σημάδι ανάκαμψης σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ροτάριου και Κιάρτανσον έφτασαν κοντά στο 2-0 μέχρι το 21′, ενώ η επόμενη φάση από εκεί και έπειτα ήρθε στο 33′, με τους δύο ποδοσφαιριστές να είναι κι πάλι πρωταγωνιστές.

Ο Ροτάριου έκλεψε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή έκανε το γύρισμα στον Κιάρτανσον, ο οποίος εκτέλεσε με τη μια αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι Περιστεριώτες έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Χουτεσιώτη να σταματάει αρχικά την προσπάθεια του Ρομπάιγ και στη συνέχεια αυτή του Φριτζόνσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αρκετά, ο Ατρόμητος διαχειρίστηκε εύκολα το προβάδισμα που είχε και στη μοναδική φάση που δημιούργησε στο δεύτερο 45λεπτο έκανε και το 2-0.

Ο Ροτάριου που ήταν ίσως ο πρωταγωνιστής για του αγώνα για τους γηπεδούχους έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της κενής εστίας του Χουτεσιώτη στο 59ο λεπτό, μετά από ωραία συνεργασία και γύρισμα του Ντε Μποκ.

Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα από εκεί και πέρα κι ο Ατρόμητος πανηγύρισε την επιστροφή του στις νίκες με 2-0.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κόουλμαν): Μάριτς, Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας, Στρούγγης, Ντε Μποκ, Ερλινγκμαρκ, Εντερ Γκνοζάλες, Φριντζόνσον (79’ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (85’ Τζοβάρας), Ροτάριου (79’ Κλωναρίδης), Κιάρτανσον (74’ Τζαβίδας).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Σάκιτς, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό, Τσίμπσαχ, Λοβέρα (29′ Κάνιας), Μύγας (79’ Ελευθεριάδης), Αοσμαν (55’ Φατιγκά), Μάντζης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς