16.1 C
Athens

Super League 2: Η Παναχαϊκή έπιασε κορυφή μετά την γκέλα του Απόλλωνα Σμύρνης, επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΛ

Με νίκες συνέχισε στο πρωτάθλημα της Super League 2 η Παναχαϊκή που κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 στο ντέρμπι κόντρα στον ΟΦΙ και να πιάσει κορυφή, έχοντας όμως τρία παιχνίδια παραπάνω από την Κηφισιά. Σημαντική απώλεια βαθμών για τον Απόλλωνα Σμύρνης που έμεινε στο 0-0 κόντρα στο Αιγάλεω, ενώ στον α’ όμιλο η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες και η Νίκη Βόλου κατάφερε με την 4η συνεχόμενη νίκη της να πλησιάσει στους 6 βαθμούς από την κορυφή, όπου βρίσκεται ο ΠΑΟΚ Β’ μαζί με τον Πανσεραϊκό.

Ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε απέναντι στον τελευταίο της βαθμολογία Θεσπρωτό αλλά τελικά κατάφερε να πανηγυρίσει την επιστροφή του στις νίκες. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης που ανέβασε τους Ασπρόμαυρους κι πάλι στην κορυφή, πέτυχε ο Τζίμας στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Ηρακλής Λάρισας κατάφερε να μείνει για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική αήττητος, αφού έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα του Αλμωπού Αριδαίας (0-0) και μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες του, αλλά και το σημερινό αποτέλεσμα, έχει αφήσει μόνο του τελευταίο τον Θεσπρωτό και έπιασε στη βαθμολογία τον Απόλλων Πόντου.

Η Νίκη Βόλου συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία με τον Ελευθερόπουλο στον πάγκο και έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Οι Κυανόλευκοι μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας με γκολ του Καλούση στο 24′, αλλά με ένα εντυπωσιακό δεύτερο μέρος έφεραν τούμπα το ματς και επικράτησαν με το εντυπωσιακό 1-4. Ο Γαβριηλίδης ισοφάρισε στο 49′, Μιράντα και Ροχάνο έκανε το 1-2 στο 55′ και το 1-3 στο 80′ αντίστοιχα, ενώ κι πάλι ο Γαβριηλίδης στο 93′ σκόραρε για το κερασάκι στην τούρτα.

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΛ μετά από δύο συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ο Μακεδονικός πήρε προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 8′ με τον Μπρατσιάνι, αλλά η ΑΕΛ πριν το τέλος του ημιχρόνου έφερε το ματς τούμπα με τέρματα των Καλουτσικίδη (37′) και Κούστα (39′). Ο Μπρατσιάνι σκόραρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, αλλά σε λάθος εστία για το τελικό 1-3.

Ο Απόλλων Σμύρνης αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με το Αιγάλεω και έμεινε στην τρίτη θέση, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Παναχαϊκή που επικράτησε με 2-0 του ΟΦΙ χάρη σε δύο τέρματα του Κέρι (36’/ 76′) να προσπεράσει και να ανεβεί στη 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την Κηφισιά, ενώ άφησε επίσης τους Κρητικούς τέταρτους.

Με γκολ του Μπουρσέλη (5′) και Μάναλη (56′), τα Χανιά επικράτησαν με 2-0 της Προοδευτικής και την άφησαν στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας να δίνει μάχη για την παραμονή της.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς