23.3 C
Athens

United Cup: Οι ΗΠΑ «καθάρισαν» με 3-0 την Ιταλία και πήραν το τρόπαιο

Ο Τέιλορ Φριτς νίκησε με 7-6(4) 7-6(6) τον Ματέο Μπερετίνι, βοηθώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να φτάσουν στο ανυπέρβλητο προβάδισμα 3-0 επί της Ιταλίας στον τελικό του εναρκτήριου τουρνουά United Cup, και να σφραγίσουν στη συνέχεια τον τίτλο.

«Είναι υπέροχο. Είναι εκπληκτικό για την ομάδα να κερδίζει αυτό το τουρνουά . Ήρθαμε με πολύ μεγάλες ελπίδες, ή τουλάχιστον είχα εγώ, για τηο τουρνουά», είπε ο Φριτς.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα σε αυτή τη θέση για να κλείσω τον αγώνα».
Μπαίνοντας στον τρίτο αγώνα οι ΗΠΑ ήταν μπροστά με 2-0 και χρειαζόταν μία ακόμη νίκη για να κατακτήσουν το τουρνουά των 15 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι πυο κατάφερν με τον Φριτς πυροδοτώντας ξέφρενους πανηγυρισμούς στην πλευρά του γηπέδου και στις κερκίδες.

Νωρίτερα, η αποχώρηση του Λορέντσο Μουζέτι από τον αγώνα του με τον Φράνσις Τιαφόε έδωσε στις ΗΠΑ προβάδισμα 2-0, ενώ η Τζέσικα Πέγκουλα κέρδισε την Μαρτίνα Τρεβιζάν με 6-4 6-2 στο Ken Rosewall Arena.

Ένας τραυματισμός στον δεξιό ώμο ανάγκασε τον 20χρονο Μουζέτι να αποχωρήσει μετά το πρώτο σερβίς του στο δεύτερο σετ. Ο Ιταλός έχασε το πρώτο παιχνίδι με 6-2.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς