19.7 C
Athens

United Cup: Κατάθεση ψυχής από Τσιτσιπά, νίκησε με ανατροπή τον Μπερετίνι και κράτησε όρθια την Ελλάδα

Ο αλύγιστος Στέφανος το έκανε ξανά: Νίκησε με 2-1 σετ τον Ματέο Μπερετίνι μετά από μία σπουδαία μάχη και μείωσε σε 2-1 για την Ελλάδα κόντρα στην Ιταλία, με τις ελπίδες ισοφάρισης να μεταφέρονται πλέον στην Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Αλύγιστος και νικητής ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην σπουδαία μονομαχία με τον Ματέο Μπερετίνι στην ημιτελική φάση του United Cup!

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να φτάσει στην ολική ανατροπή και να κρατήσει ζωντανή την Ελλάδα στη μάχη της με την Ιταλία για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης στο Περθ.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ελλάδα μείωσε σε 2-1 και πλέον εναποθέτει όλες τις ελπίδες της στην Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου που με νίκη απέναντι στη Λουτσία Μπρονζέτι μπορεί να ισοφαρίσει και να οδηγήσει το ζευγάρι σε… tie-break πρόκρισης, με το «διπλό» των Τσιτσιπά-Σάκκαρη να αναλαμβάνει στη συνέχεια.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχασε στις λεπτομέρειες το πρώτο σετ με 6-4, αλλά αντέδρασε άμεσα και μέσω του τάι-μπρέικ έφτασε στο 1-1, για να τελειώσει τη δουλειά υπερασπιζόμενος το σερβίς του στο τρίτο και τελευταίο σετ για το τελικό 2-1 με ανατροπή.

Ματς με ελάχιστα αβίαστα λάθη και από τους δύο τενίστες, πολύ ποιοτικά και προσεκτικά χτυπήματα σε υψηλού επιπέδου τένις για πάνω από 2 ώρες. Άξιος αντίπαλος ο Μπερετίνι, που μάλλον ξέμεινε από δυνάμεις και ιδέες στο τέλος, μετά και το πολύ εξουθενωτικό δεύτερο σετ που κρίθηκε στο… νήμα του τάι μπρέικ.

ΤΑ ΣΕΤ 2-1: 4-6, 7-6, 6-4.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς