17.5 C
Athens

Η «καυτή πατάτα» στα χέρια του Μπαταγιάννη

Οι δυσκολίες που περιμένουν τον επόμενο πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, με τους τηλεοπτικά άστεγους να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας

Αλλάζει χέρια σήμερα η προεδρία της Super League, καθώς στη θέση του απερχόμενου Γιώργου Στράτου, τα ηνία αναλαμβάνει ο α΄ αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μπαταγιάννης.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας του πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για τις 14:00. Για αντίπαλος του Βαγγέλη Μπαταγιάννη προοριζόταν ο γνωστός δικηγόρος Πέτρος Καϊμακάμης, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση της ΑΕΚ, την οποία μέχρι πρότινος υπηρέτησε από τη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, ενώ επί χρόνια ήταν νομικός της σύμβουλος. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να είναι βέβαιος πως ο κύριος Καϊμακάμης θα δηλώσει συμμετοχή τελικά, βλέποντας ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν…

Δικαίωμα ψήφου στην διαδικασία έχουν 14 ΠΑΕ, πρακτικά όμως θα πρακτικά θα μείνουν 13, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να ψηφίσει λευκό, προκειμένου να μην χαρακτηριστεί υπέρμαχος της μίας ή της άλλης πλευράς. Ο Β. Μπαταγιάννης θα στηριχτεί από 7-8 ΠΑΕ, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και ο ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός «επιστρέφει» με δικό του υποψήφιο στην προεδρία της Super League και μάλιστα έχοντας αντίπαλο στην ψηφοφορία. Θυμίζουμε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος δικηγόρος Γιώργος Στράτος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές τον Αύγουστο του 2016. Ωστόσο η εκλογή του έγινε με 12 ψήφους, καθώς πήρε τις θετικές ψήφους από τους εκπροσώπους των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητου, Αστέρα Τρίπολης, Βέροιας, Κέρκυρας, Ξάνθης, Παναιτωλικού, Πανιώνιου, Πλατανιά και ΠΑΣ Γιάννινα. Τον απερχόμενο πρόεδρο είχαν καταψηφίσει ο Ολυμπιακός και η Λάρισα, δεν ψήφισε ο Λεβαδειακός, ενώ απουσίαζε ο Ηρακλής.

Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης θα αναλάβει καθήκοντα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο περίοδο, όπου υπάρχουν άστεγες τηλεοπτικά ομάδες με ότι αυτό συνεπάγεται και τις φωνές για αναδιάρθρωση να ηχούν, αλλά να έχουν υποχωρήσει.

Πέραν αυτού αποτελεί αγκάθι το γεγονός ότι στην ψηφοφορία δεν συμμετέχουν ο ΟΦΗ και ο Άρης που προβιβάστηκαν στη Super league, αλλά με δεδομένο ότι η Football League δεν έχει επικυρώσει τον βαθμολογικό πίνακα, μοιραία δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Πέραν αυτού δεν έχουν πάρει ακόμη πιστοποιητικό αδειοδότησης.

Οι δύο πρόεδροι των ΠΑΕ Γιώργος Αλετράς και Θόδωρος Καρυπίδης, είναι πολύ πιθανό να κινήσουν διαδικασίες ακυρότητας των εκλογών, καθώς δεν είχαν το δικαίωμα του εκλέγειν κι εκλέγεσθαι. Η προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ακύρωση των εκλογών. Η κυβέρνηση εξάλλου δεν βλέπει με καλό μάτι την κυριαρχία του Ολυμπιακού στη Super League, οπότε αν η μπάλα μεταφερθεί σε ένα άλλο όργανο, ουδείς προεξοφλεί ότι θ’ αποφευχθούν περαιτέρω τριγμοί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς