17.7 C
Athens

Το ιταλικό ποδόσφαιρο θρηνεί: Πέθανε ο Τζιανλούκα Βιάλι

Ο κόσμος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και δη του ιταλικού θρηνεί για τον χαμό ενός ακόμη σπουδαίου παίκτη: Ο Τζιανλούκα Βιάλι πάλεψε γενναία με τον καρκίνο αλλά τελικά έχασε τη μάχη σε ηλικία 58 ετών

Στο πένθος βυθίστηκε σήμερα (6/1) το ιταλικό -κι όχι μόνο- ποδόσφαιρο, καθώς ο σπουδαίος Τζιανλούκα Βιάλι έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 58 ετών.

Απανωτά είναι τα χτυπήματα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και δη το ιταλικό τελευταίο. Μετά τον Σίνισα Μιχαϊλοβιτς και τον Πελέ ο καρκίνος κατέβαλε και τον επίσης σπουδαίο Τζιανλούκα Βιάλι, ο οποίος το καλοκαίρι του 2021 πανηγύρισε την κορυφή της Ευρώπης με την εθνική Ιταλίας ως άμεσος βοηθός του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ο Βιάλι πάλευε τα τελευταία 5 χρόνια με τον καρκίνο στο πάγκρεας, αλλά τελικά νικήθηκε το πρωί της 6ης Ιανουαρίου στην πρώτη πολύ άσχημη αθλητική είδηση του 2023…

Στα χρόνια της πλούσιας καριέρας του ως παίκτης ο Βιάλι διακρίθηκε με τη φανέλα της Γιουβέντους, κατακτώντας και το Champions League το 1996 με τη Γηραιά Κυρία, υπήρξε πιστός στρατιώτης της αγαπημένης του Σαμπντόρια από κάθε πόστο, ενώ είχε περάσει και από την Κρεμονέζε.

Μάλιστα, έκλεισε την καριέρα του στην Αγγλία με τη φανέλα της Τσέλσι, μετρώντας συνολικά σε 4 ομάδες 488 ματς με 167 γκολ.

Υπήρξε και διεθνής με την εθνική Ιταλίας, με την οποία μέτρησε στο σύνολο 59 εμφανίσεις και 16 γκολ.

Καλό ταξίδι μίστερ…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς