23.8 C
Athens

Βαθμολογία Euroleague: Προτελευταίος ο ΠΑΟ, παίζει την πρωτιά κόντρα στην Αρμάνι ο Ολυμπιακός

Η πιο συγκλονιστική Euroleague όλων των εποχών είναι γεγονός: Ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να βρεθεί στην 1η θέση με το τέλος του πρώτου γύρου σε τετραπλή ή ακόμα και πενταπλή ισοβαθμία, την ώρα που ο Παναθηναϊκός χαροπαλεύει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας

Η πιο συγκλονιστική Euroleague είναι γεγονός. Η συγκυρία της απουσίας ρωσικών ομάδων από τη διοργάνωση ίσως έχει παίξει ρόλο σε όσα απίθανα εκτυλίσσονται φέτος, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία υπάρχει ισοβαθμία τριών ομάδων στην κορυφή με το τέλος του πρώτου γύρου, που ίσως να γίνουν τέσσερις αν ο Ολυμπιακός νικήσει την Αρμάνι την Παρασκευή και πέντε, εφόσον η Ρεάλ νικήσει στη Μαδρίτη τη Μακάμπι.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι Πειραιώτες θα βρεθούν στην πρώτη θέση, αφού έχουν μακράν το καλύτερο goal average (+145) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη φετινή Ευρωλίγκα. Πρωτοφανές είναι επίσης και το γεγονός πως οι πρωτοπόροι έχουν από έξι ήττες σε αυτό το χρονικό σημείο, ένα ακόμη δείγμα του πόσο ανταγωνιστικό είναι το τουρνουά που παρακολουθούμε.

Μπάγερν – Παναθηναϊκός 84-68: Εθισμένος στους διασυρμούς

Την ώρα που οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα διεκδικήσουν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, ο αιώνιος αντίπαλός τους συνεχίζει να διασύρεται με συνέπεια σχεδόν σε κάθε αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε μια ακόμη συντριβή, αυτή τη φορά στο Μόναχο από την ελλιπέστατη Μπάγερν και βρίσκεται πλέον στην προτελευταία θέση, μόλις μια νίκη πάνω από την Άλμπα που απόψε λύγισε την πρωτοπόρο Μπασκόνια.

Αυτή ήταν και η 5η σερί ήττα των Πρασίνων, που συνιστά αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία τους στη διοργάνωση. Πλέον, η ομάδα του Ράντονιτς ελπίζει πως θα σπάσει αυτό το θλιβερό σερί κόντρα στην τραγική Φενέρ που προέρχεται επίσης από πέντε συνεχόμενες ήττες και 6 συνολικά στα τελευταία επτά παιχνίδια…

βαθμολογία euroleague 5-1-2023

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς