17.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Ιανουάριος, ο μήνας της δυναμικής επιστροφής

Ο Ιανουάριος μπορεί να αποτελέσει τον μήνα της ανατροπής ή τουλάχιστον της δυναμικής επιστροφής στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Το απαραίτητο τέσσερα στα τέσσερα μέχρι την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Το ένα κάστρο έπεσε… Ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο διαδοχικές νίκες για πρώτη φορά στη σεζόν. Το άλλο κάστρο που πρέπει να πέσει, είναι αυτό των τριών συνεχομένων νικών στη Super League. Μέχρι στιγμής και σε σύνολο 16 αγωνιστικών, οι Ερυθρόλευκοι έχουν τρεις φορές από δύο σερί νίκες, αλλά μέχρι εκεί.

Η ανάγκη για ένα δυνατό σερί είναι μεγάλη. Ωστόσο, ο Πρωταθλητής Ελλάδας πρέπει να βλέπει παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο Ιανουάριος με το απόλυτο των νικών. Μέχρι το ματς με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη (4/2), οι Πειραιώτες παίζουν κατά σειρά στο Πρωτάθλημα κόντρα σε Βόλο (8/1, εκτός), Άρη (15/1, εντός), Ατρόμητο (22/1, εκτός) και ΟΦΗ (29/1, εντός). Δώδεκα πολύτιμοι και υπεραπαραίτητοι βαθμοί.

Ο λαός του Ολυμπιακού ετοιμάζει ιστορική «απόβαση» στον Βόλο, με την ομάδα να βρίσκεται στο -10 από την πρώτη θέση και να έχει τη συμπαράσταση πάνω από 15.000 οπαδών της, αλλά ο αγώνας δεν είναι εύκολος. Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός πέρασαν με άνεση από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, αλλά τον Μίτσελ και τους παίκτες του τούς περιμένει μάχη. Ο Βόλος θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει τους Ερυθρόλευκους και η αγωνιστική εικόνα του δεν θα έχει καμία σχέση με τη προσέγγισή του κόντρα σε Κιτρινόμαυρους και Πράσινους. Ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πρέπει να περιμένουν μία ομάδα που θα «σκυλιάσει» για να τούς κόψει βαθμούς. Μία ομάδα, που θα παίξει σκληρά, στα όρια του φάουλ σε κάθε φάση και με τις καθυστερήσεις να αποτελούν «μέρος του προγράμματος».

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας είναι αυτοί που μπορούν να απλοποιήσουν τα πράγματα σε ένα γήπεδο με τον κόσμο στο πλευρό τους. Με πειθαρχημένο και συγκεντρωμένο παιχνίδι σε όλες τις γραμμές και την αποτελεσματικότητα του τελευταίου διαστήματος. Ο Ιανουάριος είναι ο πιο κομβικός μήνας για την ανατροπή του σκηνικού.

Καλώς ή κακώς, ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάζει τα αποτελέσματα και των άλλων ομάδων. Ιδιαίτερα, όμως, του Παναθηναϊκού. Με το απόλυτο των βαθμών μέσα στον Γενάρη (12), ο ΘΡΥΛΟΣ μπορεί να καλύψει σημαντικό κομμάτι της διαφοράς των δέκα βαθμών από την πρώτη θέση. Στο ίδιο διάστημα, ο πρωτοπόρος έχει την ΑΕΚ έξω, τον ΠΑΣ Γιάννινα έξω (κεκλεισμένων των θυρών), τον ΠΑΟΚ μέσα και τον Αστέρα Τρίπολης έξω. Με το (κάτι σαν) ποδόσφαιρο που παίζει ο αιώνιος αντίπαλος και εφόσον τα ματς παιχθούν στα ίσα (σε όλους τους τομείς), δεν γίνεται η διαφορά να μη μειωθεί!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μία θέση που δεν έχει συνηθίσει, αυτή του κυνηγού, και πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτά τα δεδομένα. Ωστόσο, πάνω από όλα, πρέπει να κοιτάζει τι κάνει ο ίδιος και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητά του. Γιατί παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο από την αρχή της σεζόν και έχει προοδεύσει βάσει των δεδομένων και των σκληρών γεγονότων που βίωσε από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2022.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-3: Η ερυθρόλευκη κατάρρευση ολοκληρώθηκε, άξιες πρωταθλήτριες οι Πράσινες από το 0-2

Ο Παναθηναϊκός έκανε δεύτερο μπρέικ στο Ρέντη και επέστρεψε από το 2-0 στους τελικούς για να στεφθεί πρωταθλητής για 3η συνεχόμενη χρονιά κόντρα σε έναν Ολυμπιακό που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μετά τον τραυματισμό της Νίζετιχ

Κηφισιά – ΠΑΣ 2-3: Υποβιβασμός για την ομάδα των Β. Προαστίων, οι Γιαννιώτες την πήραν μαζί τους στη SL2

Ηπειρώτικη «βόμβα» στην Καισαριανή, ο αδιάφορος ΠΑΣ νίκησε με 3-2 την Κηφισιά και την παρέσυρε μαζί του στον «γκρεμό» της Super League 2, κάνοντας ένα τεράστιο δώρο σε Παναιτωλικό και Βόλο που πανηγυρίζουν από σήμερα τη σωτηρία τους

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 39-32: Θρυλική και ιστορική πρόκριση στους τελικούς του EHF European Cup!

Ο ενδοξότερος ελληνικός σύλλογος θα διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του στο χάντμπολ, μετά την θριαμβευτική πρόκριση στους τελικούς του European Cup με συνολικό σκορ 67-60 κόντρα στη Φερεντσβάρος