18 C
Athens

ΠΑΟΚ – Άρης 1-0: Ξόρκισε την κατάρα ο Δικέφαλος, φωνάζουν οι Κίτρινοι για το γκολ του Ίνγκασον (vid)

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα τον Άρη μετά από 9 χρόνια σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, αλλά οι Κίτρινοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ του Κουλιεράκη στον Πίρσμαν στη φάση του γκολ του Ίνγκασον

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε το «σπρώξιμο» από το ουγγρικό δίδυμο διαιτησίας με Μπόγκναρ στο χορτάρι και Μπάλαζ στο VAR για να κερδίσει (1-0) τον Άρη σε ματς πρωταθλήματος στην Τούμπα μετά το μακρινό 2013!

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος στο ντέρμπι ο Ίνγκασον, σε μία φάση που σήκωσε πολλή κουβέντα αφού o Κουλιεράκης φαίνεται να έχει κλειδώσει τον Πίρσμαν κάνοντας επιθετικό φάουλ στον παίκτη του Άρη πριν ο Ισλανδός σκοράρει.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Τελικώς, οι Ασπρόμαυροι πανηγύρισαν νίκη επί του Άρη σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος στην Τούμπα μετά από 9 χρόνια φτάνοντας τους 32 βαθμούς και όντας ξανά στην 2η θέση μαζί με τον Ολυμπιακό. Ο Άρης έμεινε στην 5η με 25 και θα πρέπει να «τρέξει» ένα σερί στα επόμενα παιχνίδια για να μη χάσει από νωρίς το τρένο της τετράδας.

 

Ο «καθρέπτης» του ματς

Ήταν ντέρμπι από την αρχή. Με πάθος, νεύρο, δυνατές μονομαχίες και καλό ρυθμό. Στα πρώτα 10 λεπτά ο Άρης δεν «μάσησε» από την έδρα και ανέβασε ψηλά τις γραμμές του με τον Νταρίντα να έχει από το ντεμπούτο του τον ρόλο του ηγέτη στη μεσαία γραμμή, αλλά να είναι εμφανές και απόλυτα λογικό ότι δεν ακόμα δεν έχει «δέσει» αλλά ούτε καλά-καλά γνωριστεί με τον Ετέμπο.

Ο ΠΑΟΚ σταδιακά ανέβασε την ένταση στο παιχνίδι του, με τους Σβαμπ και Αουγκούστο να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες και να κερδίζουν περισσότερες μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Ο Δικέφαλος πήρε κατοχή, ενεργοποίησε περισσότερο τον Κωνσταντέλια και από το 15′ και μετά άρχισε να απειλεί.

Στο 17΄ήρθε η πρώτη φάση που σήκωσε αρκετή κουβέντα σε ένα από τα πολλά κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος. Ο Ιτούρμπε σε προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι βρήκε την μπάλα με το χέρι και παρόλο που προσπάθησε να το κολλήσει στο πρόσωπό του, η μπάλα αλλοιώθηκε από την πορεία της και ο Μπόγκναρ μετά από 5λεπτο τσεκάρισμα στο VAR υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Η Τούμπα ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει για πρώτη φορά μετά από 5 παιχνίδι σε ντέρμπι Θεσσαλονίκης χωρίς γκολ από πλευράς των Ασπρόμαυρων, αλλά υπολόγισε δίχως τον εξαιρετικό Κουέστα που έπιασε το δυνατό πέναλτι του Σβαμπ και με τη βοήθεια του δοκαριού.

Μέχρι να συμπληρωθούν 30 λεπτά ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά με σουτ του Ολιβέιρα από μακρινή απόσταση, όσο ο Άρης σπαταλούσε την πιο μεγάλη του ευκαιρία στα πρώτα 45′, με τον Μαντσίνι να κάνει μία εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα δεξιά και να φτάνει στην τελική, με το πλασέ του να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι, που δεν θα μπορούσε να κάνει και πολλά αν η μπάλα έπαιρνε κατεύθυνση προς τα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε με μανία το πρώτο του γκολ μετά από σχεδόν 650 λεπτά κόντρα στον Άρη, αλλά αυτό δεν ήρθε ούτε στη φάση του 34ου λεπτού όπου ο Νάρεϊ εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμη λάθος στη μεσαία γραμμή του Άρη και βρέθηκε σε θέση βολής από τα αριστερά με το τελείωμά του να καταλήγει στο δοκάρι του ανίκητου μέχρι εκείνη την ώρα Κουέστα.

Ο Νάρεϊ απείλησε ξανά λίγο αργότερα σε ένα διάστημα που οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι, για να έρθει η πολυσυζητημένη φάση του 45+2, όταν ο Ζίβκοβτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κουλιεράκη «καβάλησε» τον Πίρσμαν, με τον Μπόγκναρ και τον VARιστα να κλείνουν τα μάτια τους σε μία καθαρή παράβαση δίνοντας το δικαίωμα στον Ίνγκασον να σκοράρει με γυριστό.

Οι Κίτρινοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα αλλά μάταια. Η μπάλα είχε ήδη στηθεί στο κέντρο και το γκολ μέτρησε κανονικά, τι κι αν ο Πίρσμαν θα έχει… αυχενικά προβλήματα για τις επόμενες ημέρες…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ισορρόπησε την κατάσταση, ο πυκνός καπνός που από τα πολλά καπνογόνα των οπαδών του ΠΑΟΚ που «σκέπασε» την Τούμπα δεν βοήθησε στη διατήρηση του καλού ρυθμού και επί της ουσίας το ματς άρχισε μετά το 60′.

Από εκείνο το διάστημα και μετά η ομάδα του Πάρντιου πήρε μέτρα στο χορτάρι, έφερε την κατοχή στη μέση του 50-50 αλλά από ουσία λίγα πράγματα. Κάθε φορά που πλησίαζε την περιοχή του Κοτάρσκι σαν να θόλωνε το μυαλό της και τα χαλούσε στην τελική ενέργεια.

Στον αντίποδα ο Δικέφαλος έκανε περισσότερο διαχείριση του σκορ έχοντας ως «ρολίστα» του για άλλο ένα παιχνίδι τον δραστήριο Κωνσταντέλια και απειλώντας ελάχιστες φορές στην κόντρα με σουτ του Αουγκούστο και του Ζίβκοβιτς.

Το σκορ έμεινε απαράλλαχτο μέχρι το τέλος παρά κάποια κερδισμένα φάουλ των φιλοξενούμενων σε καλή θέση και ο ΠΑΟΚ «συναντά» ξανά τον Ολυμπιακό στην 2η θέση, έχοντας για την ώρα το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τους Ερυθρόλευκους λόγω της νίκης στο Καραϊσκάκη τον περασμένο Οκτώβριο.

ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ 1-0

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Μπόγκναρ (ΟΥΓ)

ΓΚΟΛ: 45+2′ Ίνγκασον

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30′ Αουγκούστο, 36′ Ζίβκοβιτς, 90′ Κοτάρσκι, 90’+5′ Σβαμπ/45’+4′ Πίρσμαν

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε, Ίνγκανσον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες – Σβαμπ, Αουγκούστο – Νάρεϊ (76′ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (82′ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς – Ολιβέιρα (77′ Μπράντον)

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν – Ετέμπο, Νταρίντα (79′ Καμάτσο) – Μαντσίνι, Γκαρσία, Ιτούρμπε (65′ Γκαρθία) – Γκρέι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς