19 C
Athens

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 2-0: Ο Καρέλης ντύθηκε Ζλάταν στη δεύτερη εντός έδρας νίκη στη σεζόν (hls)

Υπό το βλέμμα των συνεργατών του νέου ιδιοκτήτη της ομάδας, Ματσιέκ Καμίνσκι, ο Παναιτωλικός πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 2-0 επί του Ατρομήτου και τον προσπέρασε – έστω και με ισοβαθμία – στον βαθμολογικό πίνακα της Super League.

Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες κρίθηκε ουσιαστικά στο 21ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι είδαν τον τερματοφύλακα τους Ανδρέα Γιαννιώτη να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα. Οι Αγρινιώτες δεν άφησαν την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και παίζοντας ορθολογικό ποδόσφαιρο κατάφεραν να φτάσουν στην επικράτηση με 2-0 που ήταν η πρώτη εντός έδρας μετά τις 28 Αυγούστου και η δεύτερη συνολικά στο Αγρίνιο.

 

Για να γίνει αυτό, ο Καρέλης άνοιξε τον δρόμος προς τη νίκη με ένα από τα πιο όμορφα τέρματα που έχουμε δει μέχρι τώρα στη σεζόν.

Παναιτωλικός – Ατρόμητος: Τρομερή έμπνευση και φοβερό γκολ του Καρέλη (vid)

ΤΟ ΜΑΤΣ

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, οι οποίες έδειξαν από την πλευρά τους η καθεμία την επιθυμία που είχαν να φτάσουν στη νίκη και έφτασαν σε κάποιες πρώτες τελικές προσπάθειες χωρίς όμως να απειλήσουν η μία την εστία της άλλης.

Στο 21ο λεπτό έγινε η φάση που έμελλε να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα και να τον κρίνει σε μεγάλο βαθμό.

Ο Σενγκέλια έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου, με τον Γιαννιώτη να κάνει άστοχη έξοδο, να τον ανατρέπει έξω από την περιοχή και να δέχεται την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Τα Καναρίνια από εκεί και πέρα πάτησαν γκάζι και έδειξαν πως δύσκολα θα αφήσουν να περάσει ανεκμετάλλευτο το αριθμητικό πλεονέκτημα. Μέχρι το τέλους του ημιχρόνου οι Αγρινιώτες κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές προϋποθέσεις για γκολ, αλλά είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα.

Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 45+3 με τον Νίκο Καρέλη, που πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα από τα αριστερά αλλά είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Ότι δεν κατάφερε όμως να κάνει στο τέλος του πρώτου μέρους, το έκανε στις αρχές του δευτέρου ο Έλληνας επιθετικός, που μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε με φανταστικό τακουνάκι την μπάλα στα δίχτυα και πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ της σεζόν.

 

Επτά λεπτά αργότερα οι Αγρινιώτες έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα, αλλά ο Μάριτς είχε διπλή απάντηση σε Ξενιτίδη και Φλόρες.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι έδωσαν μερικά μέτρα στον Ατρόμητο, που παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ήταν αναγκασμένος να παίξει με την μπάλα στα πόδια, αφού βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ.

Παρόλα αυτά δεν κατάφερε κάτι και στο 74ο λεπτό μπήκαν οριστική ταφόπλακα στα όνειρα των φιλοξενουμένων για κάτι καλό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο Παναιτωλικός σκόραρε πάλι από κόρνερ, με τον Διαμαντή Χουχούμη να πηδάει πιο ψηλά απ’ όλους και να νικάει τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 2-0.

 

Μέχρι το τέλους του αγώνα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο τέρμα, αλλά ο Αποστολάκης σπατάλησε δύο διαφορετικές ευκαιρίες που του δόθηκαν για να χρηστεί σκόρερ.

Στο 90′ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Αλέξανδρος Μαλής που είχε να αγωνιστεί από το παιχνίδι τον play outs κόντρα στη Λαμία, καθώς είχε υποστεί ρήξη αχιλλείου τένοντα.

Έτσι μέσα σε αυτό το όμορφο και πανηγυρικό κλίμα, ο Παναιτωλικός κράτησε το 2-0 και πρόσθεσε στο σακούλι τρεις πολύτιμους βαθμούς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον (90′ Μαλής), Μλάντεν, Χουχούμης, Ντίαζ, Ξενιτίδης (76′ Χατζηθεοδωρίδης), Φλόρες (68′ Μάρτενσον), Νταγκό (68′ Κολοβός), Σενγκέλια, Καρέλης (76′ Ζοάο Πέδρο).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Στρουγγής, Αθανασίου, Ντε Μποκ, Φριντζόνσον (26′ Μάριτς), Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλεζ, Ροτάριου (72′ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (66′ Κλωναρίδης), Κιάρτανσον (72′ Τζαβίδας).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς