16.6 C
Athens

Καμπάνα της Euroleague στον Ερυθρό Αστέρα, που δεν μπορεί να δηλώσει τον Καμπάτσο έως τις 28 Φλεβάρη!

Το Finance Panel της Euroleague έριξε νέα βαρύτατη «καμπάνα» στον Ερυθρό Αστέρα ελέω σοβαρών παραβάσεων των Κανονισμών Οικονομικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR), με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να μην έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν τον Φακούντο Καμπάτσο στο ρόστερ τους έως τις 28 Φεβρουαρίου!

Ο Αργεντινός σταρ δεν έχει προλάβει ακόμη να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Ερυθρολεύκων του Βελιγραδίου στην Ευρώπη κι όπως φαίνεται θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 1,5 μήνα ακόμη για να πατήσει «ευρωλιγκάτο» παρκέ.

«Οι επιβληθείσες κυρώσεις λαμβάνουν υπόψη τη σοβαρότητα των παραβάσεων, οι οποίες περιελάμβαναν ληξιπρόθεσμες οφειλές με παίκτες από την τρέχουσα και προηγούμενες σεζόν, καθώς και την παροχή αναληθών ή ανακριβών πληροφοριών, επιτρέποντας στον σύλλογο να εκμεταλλευτεί αδικαιολόγητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να συνεχίσει την κανονική λειτουργία του παρά την παράτυπη οικονομική κατάσταση στο πλαίσιο του FSFPR.

Η απόφαση αυτή μπορεί να προσβληθεί ενώπιον του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του FSFPR, σε μία εξέλιξη που λειτουργεί ως καμπανάκι στον Ερυθρό Αστέρα ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον που μπορεί να του αποφέρει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά (κι όχι μόνο οικονομική).

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ο Καμπάτσο θα χάσει τα επόμενα παιχνίδια στη Euroleague, από την 17η έως την 25η αγωνιστική, κόντρα Βαλένθια (06/01), Ρεάλ Μαδρίτης (10/01), Μονακό (12/01), Ζάλγκιρις (20/01), Παρτίζαν (27/01), Βίρτους Μπολόνια (31/01), Αρμάνι Μιλάνο (02/02), Μακάμπι Τελ Αβίβ (09/02) και Άλμπα Βερολίνου (24/02).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς