15 C
Athens

Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη: Ο Άρης ψάχνει νίκη αποδείξεων και ο ΠΑΟΚ θέλει να σπάσει την κατάρα

Ντέρμπι για γερά νεύρα απόψε το βράδυ (20:00) στην Τούμπα: ΠΑΟΚ και Άρης παίζουν με το «πρέπει» της νίκης, με την πρόσφατη προϊστορία να θέλει τους Κίτρινους να μένουν αήττητοι και δίχως να έχουν δεχθεί γκολ στα 5 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη στην Τούμπα είναι αυτό που συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα από το πρόγραμμα της Τετάρτης (4/1) στη Super League.

Από τη μία ο Δικέφαλος του Βορρά που θέλει να «σβήσει» την ισοπαλία στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και να μείνει στο κυνήγι της ΑΕΚ για την 2η θέση και από την άλλη ο ανεβασμένος αλλά όχι σταθερός Άρης, που θα αγωνιστεί στην Τούμπα χωρίς τον καλύτερό του παίκτη (Λουίς Πάλμα) αλλά με την πρόσφατη προϊστορία μαζί του, καθώς έχει να φύγει ηττημένος σε ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος από εκεί, από το μακρινό 2013!

Ματς για γερά νεύρα στην Τούμπα, που αναμένεται να έχει πολύ κόσμο και με τις δύο ομάδες να είναι σχεδόν πλήρεις. Από τον ΠΑΟΚ λείπει μόνο ο Κούρτιτς από αυτούς που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν βασικοί, ενώ για τους Κίτρινους το μοναδικό αλλά σημαντικό πρόβλημα εντοπίζεται στην απουσία του πολύτιμου Πάλμα.

Ο Άρης του Άλαν Πάρντιου ψάχνει εδώ και καιρό μία νίκη αποδείξεων στο πρωτάθλημα ώστε να πατήσει γερά στα πόδια του και να μπει δυνατά στο κόλπο της τετράδας, όσο ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου «φωνάζει» για ενίσχυση αλλά όσο αντέχει το… πολεμάει.

Βέβαια στα ντέρμπι φέτος, αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη ο απολογισμός του δεν είναι καλό με μόλις μία νίκη στα 4 παιχνίδια του πρώτου γύρου κόντρα σε Άρη, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ όχι απλώς έχει να κερδίσει σε εντός έδρας παιχνίδι τον Άρη εδώ και 10 χρόνια αλλά αγνοεί ακόμα και τη λέξη «γκολ» στα πέντε τελευταία κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό του, που είναι προφανές ότι του έχει πάρει τον αέρα.

Στα πλάνα ενδεκάδας, οι Ασπρόμαυροι αναμένεται να ξεκινήσουν με τη γνωστή συνταγή των τελευταίων αγώνων και τους:

Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ, Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα.

Στον αντίποδα οι Κίτρινοι προσανατολίζονται σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τους:

Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μ. Γκαρσία, Ετέμπο, Νταρίντα (στο ντεμπούτο του) – Ιτούρμπε, Γκρέι και Μαντσίνι. 

Σέντρα στις 20:00 στην Τούμπα με διαιτητή τον Ούγγρο Τόμας Μπόγκναρ και VAR τον Ψαρρή.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς