14.3 C
Athens

Ρέιντζερς – Σέλτικ 2-2: Το πρώτο Old Firm του 2023 ήταν ιαπωνική υπόθεση! (vid)

Έμφραγμα στο ντέρμπι της Γλασκώβης για τους Μπλε της Ρέιντζερς made in… Japan!

Το Ambrox φόρεσε τα καλά του για ένα από τα σπουδαιότερα ευρωπαϊκά ντέρμπι με το «καλησπέρα» της νέας χρονιάς, το ματς κύλησε ιδανικά για τους «Βασιλικούς Μπλε» μέχρι τις καθυστερήσεις, όταν το μεγαλύτερο wonderkid της Ιαπωνίας έφερε το σκορ στα ίσια, μετατρέποντας το Old Firm σε ιαπωνική υπόθεση. Κι αυτό γιατί και το πρώτο τέρμα των Κελτών μόλις στο 5′ για το προσωρινό προβάδισμά τους ήρθε από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μαέντα.

ΤΟ 2-2 ΤΟΥ ΦΟΥΡΟΥΧΑΣΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Σε ένα παραδοσιακό σκωτσέζικο ντέρμπι με εξαιρετική ατμόσφαιρα από οπαδούς και των δύο ομάδων, πολύ δυνατές μονομαχίες, αρκετές φάσεις, συγκινήσεις και τέσσερα γκολ, η Σέλτικ του Άγγελου Ποστέκογλου έσωσε τον βαθμό στο φινάλε, σε ένα αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με νίκη, καθώς την διατηρεί στην κορυφή της κατάταξης και με το μαξιλαράκι του +9 από την «αιώνια» αντίπαλό της.

Οι Κέλτες έφυγαν με τον βαθμό από το Αmbrox κυρίως χάρη στο ταλέντο και την εκτελεστική δεινότητα των Μαέντα και Φουρουχάσι, ίσως των δύο καλύτερων παικτών της Ιαπωνίας αυτή τη στιγμή.

Ο πρώτος σκόραρε μόλις στο 5ο λεπτό με υπέροχη ατομική ενέργεια για να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του και ο δεύτερος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στις καθυστερήσεις του αγώνα για το τελικό 2-2.

Στο ενδιάμεσο, η ψυχωμένη αλλά… άμαθη τα τελευταία χρόνια σε νίκες στο Old Firm, Ρέιντζερς, είχε φέρει «τούμπα» το ματς με ένα υπέροχο γκολ του Κεντ από δύσκολη γωνία και μία άψογη εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού Ταβερνιέ, ο οποίος παρότι αριστερός μπακ έφτασε και φέτος τα 7 γκολ όντας ο πρώτος σκόρερ των Μπλε της Γλασκώβης.

Τελικώς η ισοπαλία κρίνεται δίκαιη και αφήνει γλυκιά γεύση στη Σέλτικ και (για άλλη μία φορά) πικρή στην Ρέιντζερς, που πλέον μένει μακριά από νωρίς στη μάχη του τίτλου στην Premiership της Σκωτίας.

Σημειώνεται ότι ο «δικός μας» Γιώργος Γιακουμάκης πέρασε στο ματς στο 74′ και από δική του ενέργεια προήλθε το 2-2 του Φουρουχάσι, σε συνδυασμό με τη σύγχυση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ – ΣΕΛΤΙΚ 2-2

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς