18.2 C
Athens

Ζαριά με Μπρέντεν Σάντερ ο Παναθηναϊκός

Οι Πράσινοι ήθελαν πέμπτο ξένο για να αποφορτίσουν τον Κόβαρ από τα διαδοχικά ματς και τον βρήκαν στο πρόσωπο του (ανενεργού) αδερφού του Τέιλορ Σάντερ, Μπρέντεν, ο οποίος αφήνει την παραγωγή βίντεο και επιστρέφει στη σάλα

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος και ο Παναθηναϊκός έκαναν κάτι που δεν συνηθίζουν: μεταγραφή – και μάλιστα ξένου – μεσούσης της σεζόν. Μιας σεζόν που οι στόχοι είναι ξεκάθαροι κι αφορούν στην κατάκτηση όλων των τίτλων μεταξύ των οποίων είναι και το Challenge Cup όπου υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησης και πέμπτου ξένου.

Αυτόν τον ρόλο αναμένεται να έχει στην Ελλάδα (στο Challenge Cup θα διαπιστωθεί στην πράξη) ο Μπρέντεν Σάντερ. Ο 27χρονος ακραίος είναι διεθνής με τις ΗΠΑ και κατέγραψε συμμετοχές στο VNL του 2021. Η αλήθεια είναι πως ως παίκτης – για κακή του τύχη – βρέθηκε στη σκιά του αδερφού του, Τέιλορ, ο οποίος είναι και ο ηγέτης της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ με σπουδαίες παραστάσεις στα κορυφαία πρωταθλήματα. Τον αδερφό του πολύ δύσκολα θα τον βλέπαμε στα μέρη μας…

Ο Μπρέντεν είναι η περίπτωση του αθλητικού ακραίου που ρισκάρει πολύ στο σέρβις για να πιέσει, έχει εξαιρετικό άλμα και καλή εκτέλεση και τεχνική.

Για τον ίδιο το βόλεϊ τον τελευταίο 1,5 χρόνο μπήκε σε δεύτερη μοίρα: ο 27χρονος (1,93μ.) αποφάσισε να φύγει από την Πολωνία και τη Ράντομ (όπου ήταν συμπαίκτης και με τον Θανάση Πρωτοψάλτη) για να ανακαλύψει το Κατάρ όντας λάτρης των νέων εμπειριών σε διαφορετικές χώρες (όπως ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξή του) και εν συνεχεία να μείνει εκτός Εθνικής και να παντρευτεί συνδυάζοντας τον έγγαμο βίο με την παραγωγή βίντεο όπου διαθέτει πλούσιο ταλέντο.

Το πώς θα εμφανιστεί στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε στην πράξη έπειτα από ένα σημαντικό διάστημα αγωνιστικής απραξίας και σε μια ομάδα που όπως φαίνεται θέλει να επενδύσει πάνω του στο επόμενο διάστημα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα είτε για να αποφορτίσει τον Κόβαρ από τα διαδοχικά παιχνίδια, είτε για να συνυπάρξει μαζί του σε κάποια άλλα με τον Ρανγκέλ να παίρνει ανάσες.

Στα 27 του χρόνια μόλις δύο είναι οι χρονιές (σε επαγγελματικό, συλλογικό, επίπεδο) που έπαιξε με συνέπεια και με ανταγωνισμό. Μιλάμε για το διάστημα 2019-2021 στην Πολωνία όπου είχε περίπου 10 πόντους ανά ματς και 0,19 άσους ανά σετ (όπως είπαμε ρισκάρει αρκετά για να χαλάσει την αντίπαλη υποδοχή). Νωρίτερα στην Ιταλία είχε συμπληρωματικό ρόλο στη Λούμπε (συμπαίκτης του Κόβαρ) αποτελώντας τον 5ο ακραίο πίσω από τους Λεάλ, Χουαντορένα, Κόβαρ και Μασάρι.

Δεν είναι ο τρομακτικά σταθερός παίκτης στην υποδοχή ωστόσο έχει καλές αντιδράσεις στην άμυνα και λόγω της αθλητικότητας και του καλού του άλματος μπορεί να βοηθήσει στο μπλοκ όπως έδειξε τόσο στην Πολωνία όσο και στο VNL το καλοκαίρι του 2021.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την προσαρμογή του στα ελληνικά δεδομένα μετά από ένα σημαντικό χρονικό διάστημα μακριά από τα τάραφλεξ αλλά και το πώς θα αξιοποιηθεί στην Ευρώπη με έναν καλό λίμπερο μπροστά του.

Σίγουρα είναι μια καλή λύση στην οποία ο Παναθηναϊκός ποντάρει για να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής στο Challenge Cup, αλλά δεν παύει να είναι ένας αθλητής με σημαντικό χρονικό διάστημα εκτός σάλας από επιλογή και δεδομένα δεν γίνεται να αποτελέσει τη μεγάλη βόμβα βάσει βιογραφικού και της έως τώρα πορείας του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς