17.7 C
Athens

Προπονούνται με τον Ολυμπιακό Γκουσταβάο και Κολτσιάκης, με το νέο έτος οι αποφάσεις

Τις πρώτες μέρες του νέου έτους ο Ολυμπιακός θα καταλήξει σε ξένο κεντρικό και λίμπερο για να δώσει περισσότερο βάθος στο ρόστερ στο πιο απαιτητικό κομμάτι της σεζόν

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο Ρέντη τη Στεάουα Βουκουρεστίου την Τρίτη 10 Ιανουαρίου (17:00) και μια μέρα νωρίτερα θα πρέπει να έχει καταρτίσει το ρόστερ του όσον αφορά στις επιλογές των ξένων του καθώς υπάρχει σχετική προθεσμία από τη CEV ως την παραμονή του αγώνα.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι εδώ και καιρό εξετάζει την απόκτηση ενός ξένου κεντρικού που θα δώσει μεγαλύτερο βάθος στη συγκεκριμένη θέση προσφέροντας δυναμική στο φιλέ και θα έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής στο Challenge Cup ενώ θα αποτελεί τον πέμπτο στην Ελλάδα.

Για αυτό και οι Ερυθρόλευκοι έφεραν στο Ρέντη τον Βραζιλιάνο ΓκουσταβάοΓκουστάβο Μπονάτο όπως είναι το πλήρες όνομά του) προκειμένου να δουν την αγωνιστική του κατάσταση και να αποφασίσουν αν θα τον υπογράψουν ως το τέλος της σεζόν.

Ο 37χρονος έχει ύψος 2,15μ. και έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του στην πατρίδα του εξαιρουμένης της προηγούμενης σεζόν όπου έπαιξε στο Βέλγιο με τη φανέλα της Νόλικο Μαασέικ (συμμετείχε και στο Champions League όπου αναδείχθηκε αγαπημένος κεντρικός των φανς της διοργάνωσης έπειτα από σχετική ψηφοφορία).

Το δυνατό του σημείο είναι ξεκάθαρα το μπλοκ (τρίτος καλύτερος στο Βέλγιο την περασμένη σεζόν με 63 στο σύνολο) διαθέτοντας παράλληλα φλοτ σέρβις αλλά χωρίς να έχει τα σπουδαία ποσοστά στην επίθεση.

Ο Βραζιλιάνος προπονείται κανονικά και τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί το αν θα αποτελέσει παίκτη του Ολυμπιακού ή αν οι άνθρωποι της ομάδας θα στραφούν σε κάποια άλλη περίπτωση – από τις λιγοστές επιλογές είναι η αλήθεια – στην αγορά από όσες εξετάζονται.

Ενίσχυση θα υπάρξει και στη θέση του λίμπερο αφού ο Δημήτρης Τζιάβρας έβγαλε μεν με επιτυχία όλο το πρώτο κομμάτι της σεζόν, χωρίς εναλλακτική δε λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Δημήτρη Γκαρά ο οποίος προοριζόταν για βασικός αλλά δεν πρόλαβε να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Για αυτό και στις προπονήσεις στο Ρέντη έχει ενσωματωθεί ο Μάκης Κολτσιάκης που έπαιζε στον Ιωνικό. O 32χρονος είναι ακραίος με καλή πρώτη μπάλα κι έχει εμπειρία στη μεγάλη κατηγορία με Κηφισιά, ΟΦΗ και παλαιότερα με Ηρακλή Χαλκίδας.

Οι επιλογές στην αγορά βέβαια δεν είναι πολλές για αυτό και το ενδιαφέρον έχει στραφεί στον Γρηγόρη Κοντοστάθη που αγωνίζεται στην Κηφισιά. Η ομάδα του Κώστα Χριστοφιδέλη παρουσιάζεται αρνητική στο ενδεχόμενο παραχώρησης του βασικού της λίμπερο κι ως τώρα έχει υπάρξει στασιμότητα στο συγκεκριμένο θέμα με τις εξελίξεις σε όλα τα μεταγραφικά μέτωπα να αναμένονται πριν την έναρξη του δευτέρου γύρου.

Το σίγουρο είναι πως όλες οι περιπτώσεις εξετάζονται ενδελεχώς για να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή και να μην αποκτηθεί κάποιος απλά για να αποκτηθεί…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς