14.3 C
Athens

Μπασκόνια – Ρεάλ 92-86: Οι ασταμάτητοι Βάσκοι στην κορυφή με διαστημικό Χάουαρντ και 48% στο τρίποντο

Έχει ξεχάσει τι σημαίνει ήττα, έχει ξεχάσει τι σημαίνει παίζω άσχημα. Η Μπασκόνια είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στη EuroLeague και το απέδειξε (και) την Πέμπτη «σκοτώνοντας» με 92-86 τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Βιτόρια.

Οι Βάσκοι έφτασαν τις έξι σερί νίκες και πάτησαν κορυφή στη βαθμολογία με ρεκόρ 11-5, με τη Βασίλισσα να πέφτει στο 10-6. Κι αν κανείς αναρωτιέται πως η Μπασκόνια έχει πετύχει κάτι τέτοιο με ένα ολοκαίνουργιο ρόστερ, αρκεί να ρίξει μια ματιά στην περιφέρειά της και κυρίως στον rookie Μάρκους Χάουαρντ.

Ο διαστημικός γκαρντ της ομάδας του Ζοάν Πενιαρόγια έβαλε 21 πόντους στο πρώτο μέρος κι έκλεισε το ματς με 28 σε 23:53 συμμετοχής με 6/11 τρίποντα! Ο σπουδαίος Γκεντράιτις προσέθεσε 21 ενώ Κοστέλο και Χομς πέτυχαν από 12 σε μια βραδιά που η Μπασκόνια σούταρε με 48% από τα 6,75!

Πρακτικά η Ρεάλ έχασε το ματς στη δεύτερη περίοδο όταν δέχθηκε επιμέρους 35-15 για το 59-43 και έχανε κάθε ριμπάουντ κάνοντας και επιθετικά φάουλ. Η Μπασκόνια έφερε το ματς στα μέτρα της και περιόρισε τα δυνατά χαρτιά της ομάδας του Τσους Ματέο η οποία προσπάθησε για την αντεπίθεση αλλά κι αυτό δεν ήταν αρκετό απέναντι σε ένα πραγματικό πολύ εκρηκτικό σύνολο που έχει μια περιφέρεια η οποία στην καλή της μέρα μπορεί να διαλύσει κάθε ευρωπαϊκή ομάδα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς