21 C
Athens

Ο Φοίνικας προχωρά για τον κεντρικό Κάρλος Φουρτάντο (vid)

Ο Φοίνικας Σύρου βρίσκεται σε αναζήτηση ξένου προπονητή έπειτα από τη λύση της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Καζάζη αλλά παράλληλα τρέχει το ζήτημα της ενίσχυσής του δίνοντας προτεραιότητα στο κέντρο του.

Οι Συριανοί που απογοήτευσαν με την πορεία τους στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος (βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας και στο -4 από την τετράδα) έκριναν επιτακτική την ανάγκη προσθήκης ενός ξένου στο κέντρο όπου έχει διαπιστωθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα (ειδικά όταν ο Τζούριτς δεν αγωνίζεται).

Σύμφωνα με πληροφορίες του athlosnews.gr, ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει και για τον οποίο προχωρά ο Φοίνικας και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο είναι ο Κάρλος Μανουέλ Ντε Καρβάλιο Φουρτάντο.

Ο 27χρονος (2,02μ.) κεντρικός από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει γεμάτες θητείες στα γήπεδα της Ισπανίας αγωνιζόμενος την τρέχουσα σεζόν στην Πάλμα και νωρίτερα στη Γουάγουας κατακτώντας το πρωτάθλημα. Αν μη τι άλλο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή σε μια θέση που οι Συριανοί έχουν… παράδοση και φροντίζουν να βρίσκουν καλούς ξένους.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη (28/12) συμμετείχε στο All Star Game που πραγματοποιήθηκε ενώ το άλλο εντυπωσιακό στοιχείο της καριέρας του είναι πως έχει παίξει μόνο σε ομάδες που εδρεύουν σε νησιά!

Ο Φουρτάντο, εφόσον αποκτηθεί, θα αποτελέσει τον πέμπτο ξένο στην Ελλάδα για τους Συριανούς κάτι που συνεπάγεται πως ένας από τους υπάρχοντες (Μιχάλοβιτς, Φρομ, Φουρτάντο, Κλίνκενμπεργκ, Ιερεσουέλο) – αν δεν υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές – θα μένει εκτός ανάλογα με την αναμέτρηση και την επιθυμία του προπονητή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς