20.7 C
Athens

Η Euroleague κάνει focus στον Τόμας Γουόκαπ, που θέλει να κατακτήσει τα πάντα με τον Ολυμπιακό (vid)

Ως μία «πεινασμένη αγέλη σκυλιών» παρομοίασε τον φετινό Ολυμπιακό ο Τόμας Γουόκαπ στο αφιέρωμα που τού ετοίμασε η Euroleague και στο οποίο ξεδιπλώνει την αγάπη και το πάθος του για τα χρώματα των Ερυθρολεύκων

Ο Τόμας Γουόκαπ είναι από τους πιο πιστούς νέους στρατιώτες του Ολυμπιακού και αγωνίζεται στον Πειραιά, λες και ήταν από πάντα… ερυθρόλευκος!

Ο Αμερικανός άσος των Πειραιωτών κέρδισε με την αξία του την εκτίμηση και τη φανέλα βασικού από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος έχει μόνο καλά λόγια να πει για ένα από τα πιο δυνατά του όπλα (και) φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Euroleague ετοίμασε ένα ειδικό video προκειμένου να αποτυπώσει με ήχο και εικόνα την επίδραση του Γουόκαπ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τον ίδιο τον Αμερικανό να αναφέρεται στο πόσο «πεινασμένος» είναι για τίτλους με την ομάδα του Πειραιά, παρομοιώνοντας το φετινό «ερυθρόλευκο» σύνολο με μία «πεινασμένη αγέλη σκυλιών».

«Νόμιζα ότι θα το κερδίζαμε (σσ. το Final Four στο Βελιγράδι). Δώδεκα χιλιάδες ερυθρόλευκοι οπαδοί εκεί μέσα, νόμιζα ότι θα το κερδίζαμε. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς από πλευράς συναισθημάτων.

Ερχόμενος εδώ, ήξερα πως τα τελευταία 4-5 χρόνια δεν ήταν σούπερ επιτυχημένη ομάδα, αλλά αμέσως κατάλαβα ποια είναι τα στάντερ, κι αυτά είναι το Final Four. Έχουν κατακτήσει τη Euroleague, θέλουν πάντα να λάμπουν. Το να είσαι μέρους αυτού, αυτών των υψηλών προσδοκιών είναι υπέροχο. Τώρα είμαστε σε άλλο λέβελ, είμαστε μια αγέλη πεινασμένων σκυλιών.

Νομίζω ότι εξελίχθηκα αρκετά στη διάρκεια της περσινής σεζόν. Αρχικά μου πήρε λίγο χρόνο να βρω τα πατήματά μου, καινούργιο σύστημα, καινούργια επίθεση, καινούργιοι προπονητές, συμπαίκτες, τα πάντα ήταν καινούργια. Όμως στο τέλος της χρονιάς ένιωθα ότι παίζω πολύ καλό μπάσκετ.

Το να είσαι 29 χρονών και να μαθαίνεις ακόμα πράγματα στο μπάσκετ είναι απόλαυση, δεν είναι κάτι που πρέπει να το θεωρείς δεδομένο. Είναι ένα περιβάλλον που δεν είχα συνηθίσει να είμαι μέρος, αλλά στο φινάλε είναι ένα περιβάλλον που αγαπώ να αποτελώ μέλος. Είναι διαφορετικό και νομίζω για αυτό είμαστε τόσο επιτυχημένοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γουόκαπ.

«Όλο το κλαμπ μου έχει δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη και δεν το παίρνω αψήφιστα. Το να σε εμπιστεύεται ο κόσμος, οι προπονητές, η διοίκηση, οι συμπαίκτες σου, είναι κάτι που πρέπει να το εκτιμάς», σημείωσε επιπροσθέτως.

«Είναι πάντα έτοιμος να δώσει το 100%, σε κάθε προπόνηση. Είναι πολύ σοβαρός. Είμαι ευλογημένος να έχω παίκτες σαν αυτόν. Είναι πάντα έτοιμος να θυσιάσει τον εαυτό του. Παίζει με ανιδιοτέλεια σε κάθε παιχνίδι. Προσπαθεί να δώσει το winning mentality σε κάθε παίκτη», ανέφερε από την πλευρά του ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τον «πολεμιστή» Τόμας.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς