19.4 C
Athens

Ο κόσμος του NBA υποκλίνεται στον magic Luka: «Θα υπάρξει κι άλλο άγαλμα στο Ντάλας»

Πρώην αστέρες του NBA (κι όχι μόνο) υποκλίνονται στο άστρο ενός παιδιού από τη Σλοβενία που έχει ήδη τρυπήσει το ταβάνι των ονείρων του και πιάνει... άπιαστες κορυφές

Αυτά γίνονται μία φορά στα 50 χρόνια και ο υπέροχος Λούκα Ντόντσιτς το έκανε πράξη, με μία μοναδική, αξέχαστη και ανεπανάληπτη μπασκετική παράσταση, που πλέον τον κατατάσσει σε μία σχεδόν «άπιαστη» κορυφή, ως τον μόνο παίκτη στην ιστορία του NBA με τουλάχιστον 60 πόντους, 20 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε έναν αγώνα!

Μυθικός Λούκα Ντόντσιτς: Τρέλανε την στατιστική σε ένα… τρελό ματς και έγραψε ιστορία στο NBA! (vid)

Ο Ντόντσιτς είχε 60 πόντους (19/25 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 16/22 βολές), 21 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 4 λάθη σε 47 λεπτά συμμετοχής!

Μάλιστα, ο Σλοβένος σούπερ σταρ είναι ο έβδομος παίκτης που καταγράφει tripe-double 50 πόντων στο ΝΒΑ, ενώ είναι και ο νεότερος που το πετυχαίνει, παίρνοντας το ρεκόρ από έναν θρύλο του αθλήματος, τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν.

Οι πρώην αστέρες του NBA κι όχι μόνο, ένας-ένας άρχισαν να τον αποθεώνουν μέσω Twitter αναγνωρίζοντας το μεγαλείο ενός παιδιού που έχει ταβάνι του τον ουρανό. Κι ήδη το έχει «τρυπήσει»…

«Εξωπραγματικός Λούκα Ντόντσιτς, Σεβασμός», ανέφερε σχετικά ο Πάου Γκασόλ.

«Ο Λούκα είναι ο καλύτερος επιθετικός στο NBA», ήταν το συμπέρασμα του σπουδαίου Πολ Πιρς.

«Θα υπάρξει κι άλλο άγαλμα στο Ντάλας. Ο Λούκα είναι έτσι», τόνισε ο Κέβιν Γκαρνέτ, μετά τα πρόσφατα αποκαλυπτήρια για το άγαλμα του Ντιρκ Νοβίτσκι.

Κι άλλοι τόσοι που δεν χωράνε σε ένα άρθρο…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς