24.6 C
Athens

Ο Άγιαξ άφησε ελεύθερο τον Μπλιντ έξι μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου του

Μια μεγάλη ποδοσφαιρική σχέση έφτασε στο τέλος της στον Άγιαξ, καθώς οι πρωταθλητές Ολλανδίας έκαναν αποδεκτό το αίτημα του Ντάλεϊ Μπλιντ και τον άφησαν ελεύθερο έξι μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου του.

Ο Άγιαξ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον Ολλανδό αμυντικό ο οποίος στα 32 του και μετά την παρουσία του στο Μουντιάλ, θέλει να αναζητήσει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Η ομάδα του Άλφρεντ Σρόιντερ έκανε αποδεκτό το αίτημά του ως ένδειξη σεβασμού στα όσα έχει προσφέρει στον σύλλογο.

Ήταν η δεύτερη θητεία του αριστεροπόδαρου αμυντικού ο οποίος μέτρησε συνολικά 333 συμμετοχές με 13 γκολ. Αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Eredivisie το 2014 κι έναν χρόνο νωρίτερα παίκτης της χρονιάς για τον Άγιαξ.

Κατέκτησε 7 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 2 εγχώρια Super Cup αποτελώντας παράλληλα τον ποδοσφαιριστή με τα περισσότερα ματς στην ιστορία του Αίαντα στο Champions League (43 στο σύνολο).

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής και αποχώρησε για μια τετραετία το 2014 ώστε να φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς