15 C
Athens

AS Κολομβίας: «Ο Χάμες αναγεννήθηκε στην πιο επιτυχημένη ομάδα της Ελλάδας»

Ολική αποθέωση από την έκδοση της «AS» στην Κολομβία για τον αναγεννημένο Χάμες Ροντρίγκες που κατάφερε να δώσει ξανά φως στο ποδοσφαιρικό του άστρο μέσω Πειραιά

Σε εκτενές αφιέρωμα η έκδοση της «ΑS» στην Κολομβία αναφέρεται στην αναγέννηση του Χάμες Ροντρίγκες με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην Ελλάδα, κάνοντας αναφορά σε όλα τα τα στάδια που πέρασε ο Κολομβιανός αστέρας μέχρι να φτάσει στον Πειραιά, όπου βρήκε ξανά τον καλό του αγωνιστικό εαυτό.

«Ο Χάμες αναγεννήθηκε στην πιο επιτυχημένη ομάδα της Ελλάδας», αναγράφεται χαρακτηριστικά στον τίτλο του συγκεκριμένου αφιερώματος, που αναφέρει τους λόγους που προκάλεσαν την… πτώση του 31χρονου ποδοσφαιριστή μετά τον αποκλεισμό της εθνικής Κολομβίας από το Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά κι αυτούς που μέσω Πειραιά και Καραϊσκάκη τον έκαναν να θυμηθεί ξανά το ποιος πραγματικά είναι.

«Υπήρξαν δύο διαφορετικά εξάμηνα για τον Χάμες Ροντρίγκες το 2022. Το ένα η επιθυμία του να φύγει από την Αλ Ραγιάν και η αποτυχία να προκριθεί με την Κολομβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ που στιγμάτισαν το πρώτο μέρος της χρονιάς του. Στη συνέχεια, όμως χάρη στον Ολυμπιακό επέστρεψε στην Ευρώπη και έκανε έναν νέο κύκλο στην εθνική ομάδα. Όλα άλλαξαν στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο διεθνής μέσος ξεκίνησε έχοντας γκολ και ασίστ, δύο γκολ και δύο ασίστ στα δύο πρώτα παιχνίδια του για την Αλ Ραγιάν. Μετά όμως απέτυχε να προκριθεί με την Κολομβία, αφού ήρθαν οι ήττες με το Περού και την Αργεντινή που στέρησαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο», αναφέρεται σχετικά.

Για να προσθέσει αναφορικά με το χρονικό της σπουδαίας μεταγραφής του στην πρωταθλήτρια ομάδα της Ελλάδας: 

«Η μεταγραφή του Χάμες στον Ολυμπιακό έγινε λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου στην Ελλάδα. Για αυτό τον λόγο δεν μπήκε στη λίστα της ομάδας για το Europa League. Η ελληνική Super League ήταν ο βασικός και ο μοναδικός στόχος – σε επίπεδο συλλόγου – για εκείνον πριν από τη διακοπή του Μουντιάλ.

Παρότι το ντεμπούτο του δεν ήταν το αναμενόμενο (ήττα από το Άρη στη Θεσσαλονίκη), σιγά-σιγά άρχισε να εμφανίζει δείγματα του παλιού καλού εαυτού του και τον Οκτώβριο αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης του μήνα στο πρωτάθλημα. Πριν από το Μουντιάλ, έπαιξε 8 ματς, ενώ είχε 2 γκολ και 1 ασίστ».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς