23.5 C
Athens

Ο… εξωγήινος Χάλαντ μπορεί να οδηγήσει τη Σίτι στο πολυπόθητο Champions League

Το όνομα του Έρλινγκ Χάλαντ έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά και στη φαρέτρα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει μπει ένα όπλο ικανό να του χαρίσει τον πολυπόθητο τίτλο του Champions League

Έρλινγκ Χάλαντ. Ένα όνομα που έχει μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και θα μας απασχολήσει για ακόμη περισσότερα. Ο Νορβηγός φορ κάνει εξωγήινα πράγματα και είναι το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια του Πεπ Γκουαρδιόλα για την πολυπόθητη κούπα του Champions League.

Είναι μόλις 22 χρονών και παρόλα αυτά έχει κάνει πράγματα που άλλοι δεν πέτυχαν ποτέ στην καριέρα τους και ακόμη περισσότεροι δεν τα φαντάστηκαν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα.

Το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια του Πεπ Γκουαρδιόλα για την κατάκτηση του Champions League. Και όσο άδικο αν ακούγεται για το υπόλοιπο πλούσιο ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι είναι η αλήθεια.

Ο Σκανδιναβός γίγαντας αγωνίζεται μόλις λίγους μήνες στους Πολίτες που τον περίμεναν με μεγάλο ενθουσιασμό εξαιτίας των επιδόσεων του τα προηγούμενα χρόνια και δεν τους έχει απογοητεύσει, αφού ήδη έχει γίνει το αγαπημένο παιδί της κερκίδας.

Και πως να μην γίνει όταν σκοράρει ακατάπαυστα και κάνει τους Άγγλους οπαδούς να αισιοδοξούν πως είναι η χρονιά τους.

Μεγαλύτερος καϊμός από την κατάκτηση του Champions League δεν υπάρχει στον οργανισμό Μάντσεστερ Σίτι. Από τους οπαδούς μέχρι τους διοικούντες και από τον προπονητή μέχρι τους ποδοσφαιριστές. Όλοι στην μπλε πλευρά του Μάντσεστερ ζουν και αναπνέουν για αυτό.

Οι επιτυχίες τόσα χρόνια στις εγχώριες διοργανώσεις πολλές κι αυτό ακριβώς τους έχει κάνει να ονειρεύονται ακόμη περισσότερο και να θέλουν επιτέλους να βγάλουν τα πόδια έξω από το πάπλωμα.

Από τότε που οι Άραβες ανέλαβαν την Μάντσεστερ Σίτι, τα ποσά που έχουν ξοδευτεί για μεταγραφές είναι τεράστια. Κι όμως, ίσως η καλύτερη μεταγραφή που έχουν κάνει από τότε που βρίσκονται στο τιμόνι της ομάδας, δεν είναι και η πιο ακριβή.

Για τον Νορβηγό βγήκαν 75 εκατ. ευρώ από τα ταμεία και αυτός ήδη έχει αρχίσει να κάνει απόσβεση.

Πραγματική απόσβεση βέβαια, θα κάνει όταν οι Πολίτες καταφέρουν να κατακτήσουν την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά». Αν αυτό συμβεί φέτος μένει να το δούμε, αλλά το σύνολο του Καταλανού τεχνικού δείχνει πιο έτοιμο από ποτέ.

Και πως να μην είναι, όταν έχει έναν άνθρωπο στην κορυφή της επίθεσης που σε 13 παιχνίδια στην Premier League έχει καταφέρει να σκοράρει 18 τέρματα! Το επίτευγμα του γίνεται ακόμη πιο σπουδαίο όταν αντιλαμβάνεται κανείς πως έχει 11 xGoals, πράγμα που σημαίνει ότι έχει πετύχει 7 γκολ παραπάνω απ’ ότι πραγματικά δικαιούταν βάση των ευκαιριών που του δόθηκαν.

Στο Champions League δε, μετράει 5 γκολ σε 4 εμφανίσεις στη φάση των ομίλων, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να χαμογελάει και να βλέπει πως η «υποχώρηση» του κι η προσαρμογή του παιχνιδιού πάνω στον Χάλαντ, έπιασαν τόπο.

Το υπόλοιπο της υπόλοιπης σεζόν αναμένεται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια της καριέρας του 22χρονου επιθετικού που είναι έτοιμος να καταρρίψει τα πάντα και να επιδιώξει να γίνει ο καλύτερος φορ που πέρασε ποτέ από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς