14.3 C
Athens

Η μισή Ευρώπη στα πόδια του Έντσο Φερνάντες, την αποκάλυψη του Μουντιάλ που εκτόξευσε στα ύψη την αξία του

Ο παίκτης - αποκάλυψη του φετινού Μουντιάλ και παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή κατέγραψε νούμερα που σπάνια βλέπεις από έναν 21χρονο μέσο στην κορυφαία ποδοσφαιρική σκηνή και πλέον σχεδόν όλοι οι «γίγαντες» της Ευρώπης μάχονται για την υπογραφή του

Ο Έντσο Φερνάντες φώναξε «παρών» και συστήθηκε στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό με εμφανίσεις που θα ζήλευε μέχρι κι ένας πολύπειρος και… φτασμένος 30άρης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής.

Ο παίκτης-ασπίδα πίσω από τον Λιονέλ Μέσι, που στο πλάι του Ροντρίγκο Ντε Πολ έγινε απότομα άνδρας και έφτασε να έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μέσου στο Μουντιάλ, στις εύστοχες μεταβιβάσεις, πίσω μόνο από τον Ρόδρι.

Συνολικά έκανε μόλις 18 λάθος μεταβιβάσεις σε συνολικά 7 παιχνίδια που αγωνίστηκε, έχοντας το εντυπωσιακό 88% σε πάσες που κατέληξαν σε πόδια συμπαικτών του, ενώ στις εναέριες μονομαχίες ήταν σχεδόν ανίκητος με 2,7 κερδισμένες ανά αγώνα. Και δεν είναι και το πρώτο μπόι με ύψος 1,77 μέτρα.

Ο ποδοσφαιρικός εγωισμός του έχει κερδίσει ήδη τους «μεγάλους» της Ευρώπης που έχουν απλώσει τα δίχτυα τους για την υπογραφή του καλύτερου νέου παίκτη στο Μουντιάλ του Κατάρ, σύμφωνα με τη FIFA.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, η Λίβερπουλ, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Σίτι, η Τότεναμ και η Τσέλσι. Όλες μαζί συνθέτουν τις ομάδες που πολιορκούν τον Φερνάντες, που όπως φαίνεται δεν θα μείνει για πολύ ακόμα στη Λισαβόνα και την Μπενφίκα.

Η χρηματιστηριακή του αξία εκτοξεύθηκε μετά το Μουντιάλ. Από τα 35 εκατομμύρια την πρώτη ημέρα του Νοέμβρη, στα 55 στις 24 Δεκεμβρίου που γράφεται το άρθρο. Δεν τα λες και λίγα για έναν 21χρονο που δεν σταματά να ονειρεύεται και είναι ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής, βάζοντας το όνομά του σε μία αρκετή «κλειστή» λίστα.

Και τώρα… όποιος (τον) προλάβει! 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς