23.5 C
Athens

Σιμάνσκι: Είμαι ενθουσιασμένος στην ΑΕΚ, ανεβαίνω κι εγώ μαζί με την ομάδα

Αισιόδοξα βλέπει το μέλλον στην ΑΕΚ ο Ντάμιαν Σιμάνσκι, που δηλώνει ενθουσιασμένος και χαρούμενος ως παίκτης της Ένωσης, που βρίσκεται στο… κυνήγι του Παναθηναϊκού για την πρωτιά στη Super League.

Ο Πολωνός μέσος αναφέρθηκε τόσο στην θετική επιρροή του Αλμέιδα στην ομάδα, όσο και στην στήριξη του κόσμου στην OPAP Arena, ενώ όπως τόνισε η Αργεντινή του Λίο Μέσι κατέκτησε δίκαια την κορυφή του κόσμου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Μετά από έναν αξιόλογο πρώτο γύρο είστε πίσω από τον Παναθηναϊκό. Καλύπτεται θεωρείς η διαφορά σας;

«Δεν το σκεφτόμαστε αυτό τώρα. Γνωρίζουμε πως έχουν τα δεδομένα, αλλά επικεντρώνουμε την προσπάθειά μας στην σωστή προετοιμασία και την διαρκή πρόοδο μας, τόσο ατομικά όσο και ως σύνολο. Θέλουμε να επαναλάβουμε τις θετικές εμφανίσεις του πρώτου γύρου και βήμα-βήμα, παιχνίδι το παιχνίδι θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε».

Τι έχει αλλάξει ο Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ;

«O καθένας πιστεύω μπορεί να το διαπιστώσει αυτό… Το πιο σημαντικό είναι ότι μαζί του επέστρεψε το συναίσθημα της αλληλεγγύης, ο ένας να παίζει για τον άλλο και όλοι μαζί για το καλό της ομάδας».

Δημιουργείτε κάθε φορά πολλές φάσεις, αλλά δεν σκοράρετε εξίσου άφθονα.

«Μόνο με τον Ολυμπιακό δεν πετύχαμε γκολ… Όμως δεν είναι κάτι που με προβληματίζει αυτό και εκτιμώ πως με τον χρόνο και τη δουλειά οι επιδόσεις μας θα γίνουν ακόμη καλύτερες. Το πρόβλημα θα ήταν να μην παράγουμε ευκαιρίες όπως συνέβαινε πέρυσι».

Αγωνίζεσαι σταθερά μπροστά από τα στόπερ. Σου ταιριάζει;

«Απολύτως. Νιώθω πολύ δυνατά φέτος και μέρα με τη μέρα βελτιώνομαι όλο και πιο πολύ. Η πρώτη μου χρονιά στην ΑΕΚ είχε θετικό πρόσημο, η δεύτερη όχι και τόσο, όμως φέτος τα πράγματα πηγαίνουν εξαιρετικά και σε αυτό με έχει βοηθήσει ο προπονητής που έπαιζε στην ίδια θέση, στο “6”. Και είμαι βέβαιος πως όσο ανεβαίνει η ομάδα, θα πηγαίνω και εγώ καλύτερα».

Τι σας έχει προσθέσει η Νέα Φιλαδέλφεια;

«Είναι το σπίτι μας, οι ιαχές του κόσμου αποτελούν την πιο ισχυρή ενθάρρυνση για να φτάνουμε στον στόχο. Και θεωρώ πως αυτό θα γίνει ακόμη περισσότερο αντιληπτό όταν τη νέα σεζόν θα παίζουμε στην Ευρώπη. Αλλά θέλω να συμπληρώσω ότι και εκτός έδρας είμαστε αξιόλογοι, συνεπώς αν δεν είχαμε καλή ομάδα δεν θα αρκούσε το γήπεδο για να μας σηκώσει».

Σκέφτεσαι να μείνεις περισσότερο στην ΑΕΚ; Το συμβόλαιό σου λήγει το 2024.

«Είμαι ενθουσιασμένος εδώ! Και αυτό που με χαροποιεί κυρίως είναι η εξέλιξη που έχω στο κλαμπ, που κατακτώ πράγματα, γνώση και πείρα όσο περνάει ο καιρός και που βελτιώνομαι καθημερινά. Ναι, θα το ήθελα να μείνω, μου περνάει από το μυαλό, αλλά για την ώρα παραμένω αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις μας».

Σε ποιο πρωτάθλημα θα ήθελες ιδανικά να παίξεις μια μέρα;

«Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει το μέλλον και είναι λογικό κάθε ποδοσφαιριστής να έχει φιλοδοξίες και στόχους. Η Πρέμιερ Λιγκ θα ήταν ένα ιδανικό πρωτάθλημα στη σκέψη μου, αλλά τώρα που μιλάμε είμαι εντελώς αφοσιωμένος στην ΑΕΚ και τις επιδιώξεις της».

Στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Πολωνία διασταύρωσε τα ξίφη της στη φάση των ομίλων με την μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή. Με τον 27χρονο άσο να μοιράζεται την ανάμνησή του:

«Γενικότερα, η όλη μου παρουσία με την εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν μια εκπληκτική εμπειρία για μένα. Και ναι μεν θα μπορούσα να έχω παίξει περισσότερα λεπτά, αλλά αυτό δεν αφαιρεί στο παραμικρό τη σημαντικότητα των στιγμών που έζησα στο Κατάρ. Όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου στο κορυφαίο αγωνιστικό τουρνουά του κόσμου, δεν μπορείς παρά να νιώθεις περήφανος».

Δικαίως πρωταθλήτρια η Αργεντινή;

«Ναι, το άξιζε. Μετά από ένα υποτονικό ξεκίνημα ανέβασε στροφές και όσο προχώραγαν οι νοκ άουτ αναμετρήσεις τόσο πολλαπλασιαζόταν η δυναμική της. Στις τάξεις της έχει σπουδαίους ποδοσφαιριστές και φυσικά τον Λιονέλ Μέσι».

Πώς είναι αλήθεια να τον έχεις αντίπαλο;

«Είναι μαγικός ο τρόπος που παίζει. Υπήρχαν διαστήματα στο παιχνίδι που δεν ήξερες τι θα αποφασίσει και πως θα το πετύχει, κι όμως όλα πήγαιναν όπως τα σχεδίαζε. Έδωσε όλο του το είναι για την επιτυχία της ομάδας του και αυτό φαινόταν κάθε λεπτό που ήταν στο γήπεδο. Με μια λέξη, φανταστικός. Το καταλάβαινες γρήγορο πόσο πολύ την θέλει την πρωτιά και όπως σας είπα, ναι, η Αργεντινή μαζί του κατέκτησε άξια το τρόπαιο».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς