19 C
Athens

Ολυμπιακός: Τέρμα τα λόγια, ώρα για πράξεις

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν χορτάσει από υποσχέσεις, αλλά η ανατροπή δεν μπορεί να έρθει μόνο με τα λόγια. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Με τον Ολυμπιακό να βιώνει μία πρωτόγνωρη κατάσταση, όντας στο -12 από τη φυσική του θέση, ότι ο Μίτσελ και οι παίκτες ανέλαβαν την ευθύνη για το «αυτοκαταστροφικό» 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν ενδιαφέρει κανέναν.

Έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος, χρόνος δεν υπάρχει άλλος και ο λαός της ομάδας θέλει πράξεις γιατί από λόγια έχει χορτάσει. Το τι συζητείται μεταξύ του κόουτς και των ποδοσφαιριστών είναι κάτι που δεν απασχολεί στην παρούσα φάση, όπου το ζητούμενο είναι μόνο το αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα με την κατάληψη της σεζόν, ο εν ενεργεία Πρωταθλητής Ελλάδας οφείλει να παλέψει και να τα δώσει όλα σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, διεκδικώντας τους στόχους του μέχρι να χαθεί και η τελευταία ελπίδα.

Θα το γράφω μέχρι να καταστεί σαφές ότι ο κλοιός σφίγγει και έχει αρχίσει να… πνίγει. Το 2022 φεύγει με τον Ολυμπιακό να μην έχει πετύχει δύο συνεχόμενες νίκες στο πρώτο μισό της τρέχουσας σεζόν. Οι αντιδράσεις είναι σπασμωδικές, δεν έχουν λύσει το πρόβλημα και δεν δείχνουν ικανές να γυρίσουν το «χαρτί». Πράγματι, ο Μίτσελ είχε μία κακή βραδιά στην πόλη των Ιωαννίνων. Με κακό κοουτσάρισμα, αργοπορημένη αντίδραση και λανθασμένες επιλογές. Αντίπαλος, όμως, ήταν ο ΠΑΣ και όχι κάνα μεγαθήριο. Η δουλειά έπρεπε να γίνει με τα απολύτως απαραίτητα.

Γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του προπονητή Μίτσελ, αλλά είναι και ο τελευταίος που φταίει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο τρίτος προπονητής σε έξι μήνες δεν γίνεται να φορτωθεί με εξτρά βάρος που δεν αναλογεί στην πλάτη του. Μην ξεχνάμε ότι παρέλαβε αγωνιστικό χάος και έχει σουλουπώσει την ομάδα. Η χρονιά πρέπει να κλείσει με νίκη και η επιστροφή στα «τρίποντα» είναι επιτακτική ανάγκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος θα παραταχθεί με νέο τεχνικό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο το συγκεκριμένο ματς.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρεί κανένα ματς ως δεδομένο και καμία νίκη ως σίγουρη βάσει της αγωνιστικής αστάθειας που παρουσιάζει. Ο Μίτσελ καλείται να βρει το τρόπο που θα προσδώσει μεγαλύτερη σταθερότητα και συνοχή σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού, όπου η ομάδα χωλαίνει. Τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την τετράδα της άμυνας και θα κάνουν πιο συμπαγές το σύνολο, προσφέροντας μεγάλη ασφάλεια.

Επίσης, ένα δεύτερο σκέλος που χρίζει μεγαλύτερης βελτίωσης και διάρκειας σε απόδοση είναι να καταφέρει ο Ολυμπιακός να παίρνει πολλά περισσότερα από την ταυτόχρονη συνύπαρξη των Φορτούνη, Χάμες Ροντρίγκες και Μπιέλ στην εντεκάδα. Αυτό είναι πιο εύκολο να συμβεί στους αγώνες στο Καραϊσκάκης, όπου η ομάδα αισθάνεται πιο άνετα και είναι υποχρεωμένη να έχει μονίμως την μπάλα στην κατοχή της. Τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι μία άλλη ιστορία, αλλά είδαμε και στο πρόσφατο ματς με τον ΠΑΣ στην Ήπειρο ότι στο πρώτο ημίχρονο το συγκεκριμένο σχήμα απέδωσε σε ικανοποιητικό βαθμό.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Πόρτο: Ο Αντρέ Βίλας Μπόας νέος πρόεδρος των Δράκων, αυτά ισχύουν για Κάρμο και Κονσεϊσάο

Η ιστορική αλλαγή προέδρου στην Πόρτο έπειτα από 42 χρόνια αναμένεται να φέρει ριζικές αλλαγές από το καλοκαίρι, με το μέλλον του Σέρτζιο Κονσεϊσάο να βρίσκεται στον «αέρα» και την υπόθεση Κάρμο να περιπλέκεται ακόμα περισσότερο για τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-3: Η ερυθρόλευκη κατάρρευση ολοκληρώθηκε, άξιες πρωταθλήτριες οι Πράσινες από το 0-2

Ο Παναθηναϊκός έκανε δεύτερο μπρέικ στο Ρέντη και επέστρεψε από το 2-0 στους τελικούς για να στεφθεί πρωταθλητής για 3η συνεχόμενη χρονιά κόντρα σε έναν Ολυμπιακό που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μετά τον τραυματισμό της Νίζετιχ

Κηφισιά – ΠΑΣ 2-3: Υποβιβασμός για την ομάδα των Β. Προαστίων, οι Γιαννιώτες την πήραν μαζί τους στη SL2

Ηπειρώτικη «βόμβα» στην Καισαριανή, ο αδιάφορος ΠΑΣ νίκησε με 3-2 την Κηφισιά και την παρέσυρε μαζί του στον «γκρεμό» της Super League 2, κάνοντας ένα τεράστιο δώρο σε Παναιτωλικό και Βόλο που πανηγυρίζουν από σήμερα τη σωτηρία τους