23.4 C
Athens

Ο Ματουιντί ανακοίνωσε την απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο

Την απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 35 του χρόνια ανακοίνωσε την Παρασκευή (23/12) ο Μπλεζ Ματουιντί.

Τέλος εποχής για τον Μπλεζ Ματουιντί. Ο Γάλλος χαφ με ανάρτηση του στα social media έκανε γνωστό πως αποφάσισε να σταματήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες και τίτλους, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Παγκοσμίου κυπέλλου το 2018 με τη Γαλλία.

Ο 35χρονος πρώην πλέον ποδοσφαιριστής, ξεκίνησε την καριέρα του στην Τρουά και έβαλε τέλος σε αυτή φορώντας τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι, η οποία ήταν η τελευταία του ομάδα.

Αν και αγωνίστηκε σε επαγγελματικό επίπεδο για σχεδόν 20 χρόνια, δεν άλλαξε πολλούς συλλόγους καθώς αγωνίστηκε μόλις σε 5.

Σε αυτές που έλαμψε ποδοσφαιρικά και πανηγύρισε σπουδαίους τίτλους ήταν οι Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους.

Με τη γαλλική ομάδα πανηγύρισε 5 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα, 5 Σούπερ Καπ Γαλλίας και 4 Λιγκ Καπ . Μάλιστα, αναδείχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς στη Ligue 1 το 2015.

Με τη Μεγάλη Κυρία κατάφερε να κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Ιταλίας και 1 κύπελλο.

Αποκορύφωμα στην καριέρα του φυσικά, αποτελεί η κατάκτηση του Μουντιάλ με την εθνική Γαλλίας το 2018 στη Ρωσία, όπου μάλιστα ήταν αναπόσπαστο μέλος της βασικής ενδεκάδας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ματουιντί:

«Ποδόσφαιρο, σε αγάπησα τόσο πολύ. Ποδόσφαιρο, μου έδωσες τόσα πολλά, αλλά ήρθε η ώρα να πω στοπ. Πραγματοποίησα τα όνειρά μου ως παιδί, τα όνειρά μου ως άντρας. Είναι σφίξιμο στο λαιμό αλλά με περηφάνια γυρίζω αυτή τη σελίδα σήμερα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς