19.4 C
Athens

Βρυξέλλες: Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου

Κρατούμενη παραμένει η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες σχετικά με την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate.

Η ακρόαση της Εύας Καϊλή ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι και διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα, με τους δικηγόρους της να ζητούν να αφεθεί ελεύθερη με «βραχιολάκι».

«Η κ. Καϊλή είναι αθώα, αρνείται όλες τις κατηγορίες περί δωροδοκίας ή διαφθοράς», τόνισε νωρίτερα ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος που ανέπτυξε την υπερασπιστική γραμμή της ευρωβουλευτού και πρώην αντιπρόεδρου του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία είναι ότι δεν γνώριζε, ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της.

Η Εύα Καϊλή ισχυρίζεται, επίσης, ότι δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ.

Την ίδια ώρα, στη χώρα μας, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, αποφάσισε να δεσμευτεί το οικόπεδο επτά στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς