21.4 C
Athens

ΟΦΗ – Ατρόμητος 0-1: Περιστεριώτικο διπλό στο Ηράκλειο μετά από 15 χρόνια! (vid)

Ο Ατρόμητος έφυγε για δεύτερη φορά στην ιστορία του νικητής από το Ηράκλειο σε αγώνα Super League, χάρη στο πολύ ωραίο γκολ του Έρλινγκμαρκ

Σούπερ εκκίνηση στον δεύτερο γύρο πρωταθλήματος έκανε ο Ατρόμητος που πήρε τεράστιο διπλό στην Κρήτη (0-1) απέναντι στον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις στην καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Περιστερίου η οποία προηγήθηκε νωρίς και διαχειρίστηκε το προβάδισμά της για να φτάσει στη δεύτερη εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα μετά το 1-4 στην έδρα του Ιωνικού.

Το αποτέλεσμα είναι τεράστιο για τον Ατρόμητο που κέρδισε στο Ηράκλειο για πρώτη φορά μετά τις 24 Φεβρουαρίου του 2008 όταν είχε επιβληθεί με το ίδιο σκορ του ΟΦΗ με το χρυσό γκολ του Εμάνουελ Περόνε.

Το χρυσό γκολ της ιστορικής νίκης του Ατρομήτου σημειώθηκε στο 43o λεπτό. Ο Φριντγιόνσον εκτέλεσε με δύναμη το πλάγιο από τα δεξιά, ο Έρλινγκμαρκ έγινε κάτοχος της μπάλας και με μια βολίδα με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

 

Ήταν το μοναδικό σουτ του Ατρομήτου στο ματς σε ροή του αγώνα κι αποδείχθηκε αρκετό για να του δώσει τη νίκη. Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας είχε την κατοχή της μπάλας κι έφτιαξε κάποιες στιγμές στο πρώτο μέρος, με τον Γιαννιώτη να έχει απάντηση στο σουτ του Ντίκο στο 10′ και να μη χρειάζεται να επέμβει τόσο στην κεφαλιά του Πασαλίδη όσο και στο σουτ του Ντιουσέ.

Το μακρινό που δοκίμασε ο Διαμαντής με την έναρξη του δευτέρου μέρους έφερε νέα απάντηση του Γιαννιώτη ο οποίος στάθηκε τυχερός στο 64′ όταν η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του μετά το σουτ του Ντίκο.

Ένα ακυρωθέν γκολ του ΟΦΗ με τον Βούρο λόγω οφσάιντ ήταν η μόνη φάση που δημιούργησε τεράστια αγωνία στους φιλοξενούμενους, με τους Κρητικούς πάντως να είναι βελτιωμένοι και να ψάχνουν το γκολ ως το φινάλε έστω και χωρίς επιτυχία.

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης (66′ Νέιρα), Διαμαντής, Λάρσον, Ντιουσέ (76′ Περέα), Μεγιάδο, Μαρινάκης, Τοράλ (84′ Ντουρμισάι), Μπιφουμά (46′ Γκερέρο), Ντίκο

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κόλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Kεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης (38′ Στρούγγης), Έντερ Γκονσάλες, Έρλινγκμαρκ, Φριντγιόνσον (76′ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (71′ Κλωναρίδης), Ροτάριου (71′ Τζοβάρας), Τζαβίδας (77′ Κιάρτανσον)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς