19.9 C
Athens

Χάντμπολ: Η κλήρωση της φάσης των «8» του Κυπέλλου «δείχνει» Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο F4

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΧΕ η κλήρωση του Κυπέλλου Ανδρών για την προημιτελική φάση, αλλά και το Final Four, στο οποίο εκτός απροόπτου θα προκύψει ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Η σημερινή κλήρωση «έβγαλε» επανάληψη του περσινού τελικού, καθώς ΑΕΚ και ΑΕΣΧ Πυλαίας θα τεθούν αντιμέτωποι στη φάση των «16» . Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον περυσινό τελικό του θεσμού, στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, και οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ, καθώς νίκησαν 21-20 τον «Δικέφαλο» και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Εφόσον η ΑΕΚ επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και πάρει το «εισιτήριο» για το φάιναλ φορ, πιθανότατα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό, ο οποίος κληρώθηκε στους «8» να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Δράμα 1986.

Στα άλλα δύο ζευγάρια των προημιτελικών, ο ΠΑΟΚ θα αναμετρηθεί με τον ΑΣΕ Δούκα, ενώ ο Διομήδης Άργους θα αντιμετωπίσει τον Άρη Νικαίας, τη μοναδική ομάδα της Α2 που προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου.

Η κλήρωση

Προημιτελικά (Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023)
Bianco Monte Δράμα 1986- Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή
ΑΕΚ- ΑΕΣΧ Πυλαίας
ΠΑΟΚ- ΑΣΕ Δούκα
Άρης Νικαίας- Διομήδης Άργους

Final Four (ΣΚ 6-7 Μαΐου 2023)
1ος ημιτελικός: Δράμα/Ολυμπιακός – ΑΕΚ/Πυλαία
2ος ημιτελικός: Άρης/Διομήδης- ΠΑΟΚ/Δούκας

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς