18.9 C
Athens

Κατάταξη FIFA: Παραμένει στην κορυφή η Βραζιλία, στη 2η θέση οι πρωταθλητές κόσμου

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA παρέμεινε και τον Δεκέμβριο η Βραζιλία, παρά την πορεία της στο Μουντιάλ, νιώθοντας πάντως στον… σβέρκο της την ανάσα της νέας πρωταθλήτριας κόσμου, Αργεντινής.

Η σελεσάο διατήρησε τη θέση της παρά τον αποκλεισμό από τη διοργάνωση στα προημιτελικά, όπου κέρδισε τρία παιχνίδια και έχασε ένα (από το Καμερούν) στη φάση των ομίλων, ενώ αποκλείστηκε από τη συνέχεια μετά την ήττα από την Κροατία στα προημιτελικά.

Η Αργεντινή κέρδισε το πολυπόθητο τρόπαιο έπειτα από 36 χρόνια αλλά ούτε αυτό αποδείχθηκε αρκετό για να εκθρονίσει τη Βραζιλία και η εξήγηση έρχεται από τους βαθμούς που παίρνει κάθε ομάδα όταν φτάνει στη νίκη από τη διαδικασία των πέναλτι, καθώς αυτές οι νίκες αξίζουν λιγότερους βαθμούς κατάταξης από τις νίκες που έρχονται ύστερα από 90 λεπτά αγώνα.

Η Αλμπισελέστε ανέβηκε μία θέση και βρίσκεται πλέον στη 2η, μόλις δύο βαθμούς πίσω από τη Βραζιλία, που απολαμβάνει την κορυφή της κατάταξης από τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά όχι και την κορυφή του κόσμου.

Σημαντική άνοδο για την Κροατία, που κέρδισε 5 θέσεις και είναι πλέον 7η, ως αποτέλεσμα της πορείας της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ άλμα 11 θέσεων έκαναν Μαρόκο και Αυστραλία. Μία θέση κέρδισε και η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην 51η θέση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς