21.3 C
Athens

Ιωνικός – Παναθηναϊκός 1-1: Ο ουραγός τιμώρησε τη χαλάρωση των Πράσινων (vid)

Οι ψυχωμένοι Νικαιώτες υποχρέωσαν στην πρώτη εκτός έδρας απώλεια τους Πράσινους με πανέμορφο γκολ του Άοσμαν στο 84' - Στους 6 η απόσταση από την ΑΕΚ για τον Παναθηναϊκό, αμετάβλητη η διαφορά με τον Ολυμπιακό

Ο δεύτερος γύρος της Super League ξεκίνησε με επικίνδυνη έξοδο για τον Παναθηναϊκό που είχε απουσίες και παρότι προηγήθηκε υποχρεώθηκε στην πρώτη του εκτός έδρας γκέλα στη σεζόν και στη δεύτερη συνολικά στη σεζόν (σε σύνολο 13 αγωνιστικών) μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό.

Γνωρίζοντας πως ένα γκολ κάπως θα το βρει όπως σε τόσα ματς φέτος, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κοίταξε – ελλείψει και του Σένκεφελντ – να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Δεν το κατάφερε για 10η φορά, με τον Ιωνικό να πιέζει και να δικαιώνεται στο τέλος για να πανηγυρίσει ένα σπουδαίο βαθμό (1-1), τον 5ο εντός έδρας (έχει και μια νίκη στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ).

 

Οι Πράσινοι είχαν τις ευκαιρίες τους να καθαρίσουν το ματς αλλά πιθανότατα επαναπαύτηκαν θεωρώντας πως το 0-1 απέναντι στους ουραγούς Νικαιώτες θα είναι αρκετό για τρίποντο.

Σε αυτό βοήθησε και το γρήγορο γκολ στο 14′, με τον Ιωαννίδη να πλασάρει τον Χουτεσιώτη που απομάκρυνε σε πρώτο χρόνο, αλλά σε δεύτερο ο Μπερνάρντ στην κατάλληλη θέση βρέθηκε και πήρε το ριμπάουντ για το 0-1. Μάλιστα, αυτό ήταν το παρθενικό τέρμα του Βραζιλιάνου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

 

Δύο λεπτά αργότερα, ο Παλάσιος βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση από τα δεξιά, αλλά δεν έκανε το 0-2 και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι δύο ομάδες έβγαζαν αρκετή κούραση στο χορτάρι χωρίς φαντασία και ιδέες στο παιχνίδι τους όμως ήταν εμφανές στο β’ πως οι Νικαιώτες ήταν σε θέση να δημιουργήσουν προβλήματα με την πίεση που άσκησαν ψηλά.

Παρόλα αυτά ο Τσέριν με δύσκολη εκτέλεση από πλάγια θέση άγγιξε ξανά το δεύτερο γκολ για τους Πράσινους με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα κι αυτό ήταν: οι φιλοξενούμενοι χαλάρωσαν χωρίς λόγο και ο Ιωνικός ξεκίνησε να κερδίζει μέτρα, να πιέζει και να δικαιώνεται στο 84′ όταν από το γύρισμα του Μασάς ο Άοσμαν έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπρινιόλι.

Μάλιστα τη μεγαλύτερη ευκαιρία για δεύτερο γκολ ως το φινάλε την είχε ο Ιωνικός όμως στην αντεπίθεση, ο Τσίμπσα απέναντι από τον Μπρινιόλι έκανε αδύναμο συρτό σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Ιταλός κίπερ.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Σόουζα, Σάκιτς, Τσίμπσα, Αντούνες, Λοβέρα (75′ Μασάς), Φαντιγκά (87′ Ελευθεριάδης), Άοσμαν (90+5′ Πογοσιάν), Μάντζης (87′ Ν. Ιωαννίδης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Μάγκνουσον, Σάρλια, Χουάνκαρ, Τσέριν, Πέρεθ, Μπερνάρντ, Βαγιαννίδης (59′ Κουρμπέλης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (70′ Σπόραρ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς