16.7 C
Athens

ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Ο Φαν Βέερτ έδωσε τις λύσεις κόντρα στην αγαπημένη του αντίπαλο (vid)

Ο Ολλανδός στράικερ «ντύθηκε» κιτρινόμαυρος Άγιος Βασίλης και έφερε ως δώρο γενεθλίων δύο γκολ στον Ματίας Αλμέιδα, με την ΑΕΚ να συνεχίζει την παράδοση των τελευταίων ετών, που την θέλει να μη χάνει ούτε βαθμό κόντρα στη Λαμία

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε παραπάνω απ’ όσο θα περίμενε κόντρα στην… πελάτισσά της τα τελευταία χρόνια, Λαμία, ωστόσο οι Φθιώτες πούλησαν ακριβά το τομάρι τους στην εορταστική OPAP Arena. Εν τέλει όμως υπέκυψαν, με την Ένωση να βλέπει στο πρόσωπο του Φαν Βέερτ τον δικό της… Άγιο Βασίλη ενόψει Χριστουγέννων.

Ο Ολλανδός επιθετικός πέτυχε το πρώτο του γκολ με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα στο πρωτάθλημα μετά έξοχη σέντρα του Πέτρου Μάνταλου και σκόραρε για φορά (μετά το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 93′) κατά της Λαμίας, που είναι η αγαπημένη του αντίπαλος εντός Ελλάδας.

Για να έρθει λίγο πριν το τέλος ο Λιβάι Γκαρσία να βάλει το κερασάκι στην τούρτα με όμορφη προσωπική ενέργεια, για αυτό που ήταν το όγδοο τέρμα του στην φετινή σεζόν, με τον Φαν Βέερτ να διπλασιάζει τα δικά του τέρματα και με μία ακόμη κεφαλιά στην τελευταία φάση του αγώνα να «γράφει» το τελικό 3-0.

Με αυτή τη νίκη στην πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου η ΑΕΚ πλησίασε ξανά στους 5 βαθμούς τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (έχει παιχνίδι λιγότερο) και πήρε… ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας κόντρα σε Βόλο (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός) και Παναθηναϊκό (εντός).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε την ελαφριά υπεροχή, αλλά από ουσία λίγα πράγματα.

Οι παίκτες του Αλμέιδα δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις με αξιώσεις, η Λαμία είχε στηθεί καλά στην άμυνά της και όποτε χρειάστηκε -κυρίως στη φάση του Μάνταλου στο 14′- ο Σαράνοφ δήλωσε «παρών».

Στον αντίποδα, οι Φθιώτες είχε κάποιες επικίνδυνες επισκέψεις προς την εστία του Αθανασιάδη αλλά δίχως κι αυτοί να απειλούν με ουσία, πέραν της φάσης του 43ου λεπτού, όταν ο Τζανδάρης από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη, ο Αργεντινός τεχνικός της Ένωσης που σήμερα (21/12) έχει και τα γενέθλιά του έφερε στο ματς τον Φαν Βέερτ αντί του Σιμάνσκι, πήρε επιθετικά ρίσκα και του… βγήκε αμέσως!

Ο Ολλανδός στράικερ στην πρώτη του τελική ευτύχησε να σκοράρει με το κεφάλι μετά από ασίστ του Μάνταλου και χάρισε στην ομάδα του μία πολύ σημαντική και από το πουθενά αγχωτική νίκη, στο πρώτο ματς μετά την διακοπή για το Μουντιάλ.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, η ΑΕΚ έκανε περισσότερο διαχείριση του αποτελέσματος, με τη Λαμία να μην μπορεί να γίνει απειλητική παρά τις μαζεμένες αλλαγές του Σάββα Παντελίδη και το τελικό 3-0, μετά τον προσωπικό «χορό» του Γκαρσία και την δεύτερη κεφαλιά του Φαν Βέερτ, να είναι το δίκαιο αποτέλεσμα.

ΑΕΚ – ΛΑΜΙΑ 3-0

Γήπεδο: OPAP Arena

Διαιτητής: Μανούχος

ΓΚΟΛ: 67′, 90+3’Φαν Βέερτ, 88′ Λιβάι Γκαρσία

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (62′ Φαν Βέερτ), Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος (87′ Γαλανόπουλος), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (90′ Ε. Χριστόπουλος)

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Γκοράνοφ (84′ Σαραμαντάς), Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Τζανδάρης, Σλίβκα (72′ Ντε Βινσέντι), Μπεχαράνο (79′ Μπάμπης), Νούνιες (84′ Μποάκι), Τσιλούλης, Μανούσος (72′ Γιακουμάκης)

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς