21.2 C
Athens

Λεπενιώτης: Προτεραιότητα του Ολυμπιακού το θέμα του γηπέδου, αυτό είναι το πλάνο των διεθνών ακαδημιών

Ο general manager της ΚΑΕ Ολυμπιακός μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για το θέμα του νέου γηπέδου του Ολυμπιακού, ενώ ανέλυσε και το πλάνο της ομάδας με το νέο διεθνές δίκτυο ακαδημιών

Ο general manager της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του για το θέμα του νέου γηπέδου των Πειραιωτών, το οποίο όπως τόνισε αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση του συλλόγου, ενώ μίλησε και για το πλάνο των διεθνών ακαδημιών που ανακοίνωσαν οι νταμπλούχοι Ελλάδας, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις τακτικές των μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων της Ευρώπης.

Αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα δήλωσε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ ΦΜ, αναφερόμενος και στη μέχρι τώρα πορεία των Ερυθρολεύκων στην Euroleague:

Για την Ακαδημία και το δίκτυο συνεργατών: «Ήταν κάτι που σκεφτόμασταν αρκετά χρόνια. Ξεκίνησε από επικοινωνία με αρκετούς οργανισμούς, συλλόγους της επαρχίας και του εξωτερικού. Δεν θέλαμε να κάνουμε μία σχολή του Ολυμπιακού, όπως οι ποδοσφαιρικές ομάδες. Έτσι σκεφτόμασταν πως μπορούμε να κάνουμε κάτι που θα εφαρμόζει μία σειρά από τις αξίες και τις πρακτικές του Ολυμπιακού, αλλά να μην το κάνουμε εμπορικό.

Είδαμε πράγματα στο εξωτερικό και αποφασίσαμε να το εφαρμόσουμε από τον Σεπτέμβριο του 2023. Επειδή τα σχέδιά μας είναι μεγάλα και μακροχρόνια θέλαμε να δημιουργήσουμε μία ομπρέλα συνεργαζόμενων συλλόγων και ακαδημιών και να ξεκινήσουμε μία συνεργασία. Αυτή ήταν η βασική ιδέα. Είπαμε να το ανακοινώσουμε φέτος για να το ξεκινήσει το 2023, με δέκα ακαδημίες. Θέλουμε να ξεκινήσουμε έναν αριθμό για να μπορούμε να ελέγχουμε και να βάλουμε τη βάση. Έχουμε πλάνο 5ετές για την ανταλλαγή των πληροφοριών και αξιολόγηση των ακαδημιών με κάποια στάνταρ. Έχουμε περίπου 50 στάνταρ και προϋποθέσεις. Θέλουμε να δούμε αν οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να εφαρμόσουν το πλάνο αυτό. Όλα τα τμήματα να ακολουθούν το αγωνιστικό σύστημα της ανδρικής ομάδας για να μπορούν να ενταχθούν πιο εύκολα αργότερα όταν θα προωθηθούν.

Αυτό το κάνουν στο εξωτερικό οι ποδοσφαιρικές ομάδες».

Για την έλλειψη νεαρών παικτών στην Ελλάδα: «Όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ έχουν παρατήσει ότι δεν υπάρχει μεγάλη προσφορά αθλητών για να σταθούν στο υψηλό επίπεδο. Έχουν παίξει πολλά ρόλο τα τελευταία χρόνια. Εμείς που είμαστε μία επαγγελματική ομάδα και ψάχνουμε τους επόμενους Έλληνες αθλητές, βλέπουμε την έλλειψη. Θέλουμε έτσι να εντοπίσουμε τους καλύτερους.

Γι’ αυτό, κάθε Χριστούγεννα θα γίνεται ειδικό καμπ επίλεκτων, όπου θα γίνεται μία αξιολόγηση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μέσα από τη δουλειά και μέσα από την τεχνογνωσία να βγάλουμε παίκτες που θα παίξουν στο υψηλό επίπεδο. Επικεφαλής ο Τσαλδάρης, τεχνικός Σύμβουλος ο Καμπούρης και πολλοί άλλοι προπονητές. Θέλουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία εκτός από αθλητές να δημιουργήσουμε σοβαρούς ανθρώπους και φιλάθλους που θα είναι κοντά στον αθλητισμό.

Είναι ένας από τους κοινωνικούς μας στόχους. Θέλει υπομονή και δουλειά. Είχαμε πιέσεις από συλλόγους της επαρχίας να το ξεκινήσουμε, αλλά δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ακαδημία του Ολυμπιακού στην επαρχία ή στο εξωτερικό. Θέλουμε απλώς να έρθει κοντά μας ο σύλλογος και να τον βάλουμε στην ομπρέλα μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία μεγάλη ομπρέλα συνεργαζόμενων συλλόγων στον Ολυμπιακό».

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας: «Όλοι είμαστε ευχαριστημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μας. Η ομάδα παίζει ένα εξαιρετικό μπάσκετ που το χαίρονται οι φίλαθλοι παντού και όχι μόνο στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα άλλοτε έρχεται και άλλοτε δεν έρχεται. Η φετινή χρονιά είναι μία μεγάλη και κουραστική σεζόν. Το κυριότερο είναι να κρατήσουμε μία σταθερή και υψηλή διάρκεια, ώστε στο τέλος της χρονιάς και στα κρίσιμα σημεία η ομάδα να είναι καλά βαθμολογικά και να παίξει το καλύτερο δυνατό μπάσκετ. Η Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Η ομάδα είναι αγαπημένη και έχει στηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύω ότι θα πάμε και φέτος, αλλά θέλει τύχη κι άλλους παράγοντες αυτό. Αλλά, νομίζω ότι έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό».

Για το ΣΕΦ κι αν υπάρχει κάποια εξέλιξη: «Προτεραιότητα του Ολυμπιακού είναι το θέμα του γηπέδου. Όταν θα έχουμε να ανακοινώσουμε κάτι, θα το ανακοινώσουν οι πρόεδροι. Αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι ότι μας απασχολεί πολύ το θέμα του γηπέδου».

Για τη νέα διοίκηση της Ευρωλίγκας: «Είναι νωρίς ακόμη για να κάνουμε μία αξιολόγηση της νέας διοίκησης. Έγινε μία αλλαγή το καλοκαίρι που και για τους περισσότερους μετόχους ήταν καιρός να δούμε κάτι νέο.

Οι Μποντιρόγκα και Γκλίκμαν εργάζονται σκληρά και τα πρώτα αποτελέσματα τα είδαμε ήδη. Για πρώτη φορά ανακοινώθηκαν δύο Final Four και θα δούμε κι άλλα στο μέλλον. Αυτή την στιγμή, μετά το ΝΒΑ είναι η “νούμερο 2” λίγκα στον κόσμο. Πιστεύω ότι η προοπτική της Ευρωλίγκας σε επίπεδο ανάπτυξης, προώθησης και εξέλιξης είναι η ισχυρότερη από τις υπόλοιπες επαγγελματικές λίγκες».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς