19.1 C
Athens

Βραβεία ΠΣΑΤ 2022: Αυτή είναι η κορυφαία ομάδα της χρονιάς, αναλυτικά όλες οι βραβεύσεις

Το «άστρο» των Μίλτου Τεντόγλου, Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, Εθνικής υδατοσφαίρισης των Ανδρών και Γιώργου Πομάσκι, «έλαμψε» στη γιορτή των κορυφαίων που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η εφετινή γιορτή ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Διακογιάννη, ενώ όπως γνωστοποιήθηκε από εφέτος το κάθε βραβείο κορυφαίου αθλητή θα φέρει το όνομά του.

Αυτό της καλύτερης αθλήτριας θα έχει το όνομα του Πέτρου Λινάρδου.

Μετά από μία χρονιά γεμάτη τίτλους και ρεκόρ, ο Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» πάνω από τους συνυποψηφίους του Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λευτέρη Πετρούνια, παίρνοντας στα χέρια του, μετά από τη σχετική ψηφοφορία το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς, το οποίο του το παρέδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

«Δεν ξεχωρίζω κάτι συγκεκριμένο, αφιερώνω το βραβείο στον Γιώργο Πομάσκι. Είναι δουλειά πολλών χρόνων. Δουλεύουμε σκληρά και προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Είναι τιμή που που κάνω τους Έλληνες να νιώθουν όμορφα και θα προσπαθήσω να συνεχίσω να τους κάνω να είναι περήφανοι. Νο 1 στόχος είναι το Παρίσι», είπε εν μέσω αποθέωσης ο Τεντόγλου.

Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς αναδείχτηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, συγκεντρώνοντας περισσότερες ψήφους από τις Άννα Κορακάκη και Ελίνα Τζένγκο.

«Είναι μεγάλη μου τιμή. Όλοι οι αθλητές προσπαθούμε για τη νίκη. Με είπατε βιονική, είμαι και το χαίρομαι. Είναι πολλά τα χρόνια προσπάθειας υπομονής και επιμονής», δήλωσε η πρωταθλήτριά του βάδην, η οποία παρέλαβε το βραβείο από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Κορυφαία ομάδα για το 2022 ψηφίστηκε η Εθνική υδατοσφαίρισης των Ανδρών, με το βραβείο να το παραλαμβάνει ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Θοδωρής Βλάχος, δηλώνοντας:

«Οι πρωταγωνιστές δεν είναι εδώ, αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε εμείς εδώ για το τιμητικό έπαθλο. Όπως και πέρυσι είμαστε σε αυτή τη θέση, πρέπει να είναι χαρούμενος ο πρόεδρος της ΚΟΕ γιατί είναι όλες οι ομάδες του πόλο εδώ. Οι επιτυχίες έρχονται από τις καλές συνεργασίες όλων. Εμείς καθοδηγούμε κορυφαίους αθλητές, με πραγματικό ήθος που συνεχίζουν να ονειρεύονται και να διεκδικούν μεγάλους στόχους. Τους λέμε να προχωράμε χωρίς τυμπανοκρουσίες και με ταπεινότητα, όπως πάντα».

Την απονομή έκανε ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς και ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ Στέφανος Αυγουλέας. «Ο ελληνικός αθλητισμός στάθηκε όρθιος και αυτό το οφείλουμε στα παιδιά και στον αθλητικό Τύπο, όπως και στην πολιτεία που προπαρασκευάζει τις επιτυχίες. Τα χρήματα προς τον αθλητισμό δεν είναι κόστος είναι επένδυση», είπε ο κ. Μαυρωτάς.

Ο τίτλος του κορυφαίος προπονητή της χρονιάς απονεμήθηκε στον Γιώργο Πομάσκι, με τον έμπειρο προπονητή του στίβου και του αθλητή τψων επιτυχιών, Μίλτο Τεντόγλου, να δηλώνει: «Χωρίς αυτόν (Τεντόγλου) δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα. Ο προπονητής θέλει τον αθλητή να είναι αφοσιωμένος και προσηλωμένος. Σε ευχαριστώ Μίλτο! Είμαστε χαρούμενοι στον ΣΕΓΑΣ γιατί παίρνουμε τις πρώτες θέσεις. Εύχομαι όλοι μαζί να φτιάξουμε καλύτερες συνθήκες για τις επόμενες γενιές. Κανένας δεν μπορεί να πει ποιο είναι το ταβάνι για τον Μίλτο».

Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε ο κολυμβητής Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. «Ευχαριστώ πολύ για την τιμή και το δεύτερο βραβείο μου. Επόμενος στόχος είναι οι Παρολυμπιακοί Αγώνες. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας, στην προσπάθειά μας». Ζητήθηκε η μεγαλύτερη στήριξη και ανάδειξη της προσπάθειας από τα ΜΜΕ για τους Παρολυμπιονίκες μας και την προβολή τους».

Καλύτερη αθλήτρια με αναπηρία η κολυμβήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

«Έχω δώσει τον καλύτερο εαυτό μου, με βοήθησαν ο προπονητής και η φυσικοθεραπεύτριά μου. Είναι σημαντικό το μήνυμα που δίνουμε οι αθλητές με αναπηρία, δίχως να παρεμποδίζονται. Νιώθω άβολα, είναι ένα μεγάλο βραβείο και έγινε πραγματικότητα ένας στόχος μου. Όπως και στο εξωτερικό θα πρέπει να αρχίσει να γίνεται κατανοητό και εδώ το θέμα της ισότητας των αθλητών».

Κορυφαία ομάδα αθλητών/τριών με αναπηρία αναδείχτηκε η Εθνική γυναικών μπάσκετ Κωφών.

Το βραβείο «Ευ Αγωνιζεσθαι» απονεμήθηκε στον Σέρχιο Αραούχο για τον τρόπο με τον οποίο τίμησε στο «Κλ. Βικελίδης» τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλκιβιάδη Καμπανού.

Η υδατοσφαίριση είχε και πάλι την τιμητική της, με το βραβείο αθλητικής οικογένειας να απονέμεται στις διεθνείς του Ολυμπιακού Ελευθερία, Μαργαρίτα και Βάσω Πλευρίτου από τον Κυριάκο Γιαννόπουλο, πρόεδρο της ΚΟΕ.

Ειδική βράβευση στον φίλαθλο του Ολυμπιακού, Γιάννη Αναστασίου, για το ήθος του, ενώ το έπαθλο αθλητικού τουρισμού δόθηκε στον σύλλογο ΑΘΛΗ.Σ.Υ.

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς