18.4 C
Athens

LEN Champions League: Στο Ανόβερο για να μείνει στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Με εκτός έδρας παιχνίδια ολοκληρώνουν σήμερα (20/12) τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους για το 2022, οι δύο εκπρόσωποι της ελληνικής υδατοσφαίρισης στο Champions League ανδρών. Οι αποστολές τους στην 4η αγωνιστική του Α΄ ομίλου έχουν διαμετρικά αντίθετο βαθμό δυσκολίας, καθώς ο μεν Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Γερμανία (20:00 ώρα Ελλάδας) το Ανόβερο, που ακόμη δεν έχει βαθμό στη φετινή διοργάνωση, ενώ η Βουλιαγμένη παίζει στη Γένοβα με την επί διετία πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο (22:00).

Με στόχο το «4 στα 4», που θα του επιτρέψει να παραμείνει στην κορυφή της κατάταξης, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το Ανόβερο, στο τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι του στη διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βάλει από νωρίς τις βάσεις για να επιστρέψουν στο final-8, μετά την απροσδόκητη περσινή απουσία τους και η πορεία τους μοιάζει δύσκολο να… εκτροχιαστεί στη Γερμανία, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ως τώρα έχει μόνο ήττες.

Το Ανόβερο συμμετείχε σε τρία συνεχόμενα final-8 (2019 ως οικοδεσπότης, 2021 και 2022, υπενθυμίζεται ότι το 2020 η διοργάνωση διακόπηκε λόγω πανδημίας), καταλαμβάνοντας δύο φορές την έκτη θέση και μία την όγδοη. Φέτος, όμως, άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς αποχώρησαν αρκετά βασικά στελέχη (Σένκελ, Μούσλιμ, Ρέαλ, Ντάρκο και Ματίγια Μπργκούλιαν, Ναγκάεφ, Βίνκελχορστ) και δεν εμφανίζει ανταγωνιστική εικόνα. Στο φετινό ρόστερ της ομάδας του Κάρστεν Ζεεχάφερ ξεχωρίζουν δύο Κροάτες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα (αμφότεροι στη Βουλιαγμένη), ο Λούκα Λόζινα και ο Άντριγια Μπάσιτς, οι συμπατριώτες τους Χρβόγε Μπένιτς και Μάρκο Μάτσαν και ο Μαυροβούνιος Αλεξάνταρ Ράντοβιτς. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν τη σεζόν με δύο οδυνηρές ήττες, απέναντι σε ομάδες με ανάλογους στόχους (10-8 από τη Γιάντραν Σπλιτ εντός και 13-12 από τη Ραντνίτσκι στη Σερβία), ενώ την περασμένη εβδομάδα γνώρισαν τη συντριβή με 20-5 από την Μπαρτσελονέτα στην Ισπανία.

Ολυμπιακός και Ανόβερο συναντήθηκαν συναντήθηκαν για τελευταία φορά στο final-8 του 2021, σε αγώνα κατάταξης, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να γνωρίζουν την ήττα με 10-8. Σε φάση ομίλων είχαν αναμετρηθεί την περίοδο 2018-19, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν εύκολα στον Πειραιά (17-7), αλλά να υποχρεώνονται σε ισοπαλία στη Γερμανία (9-9).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Χαβιέρ Μπους και ο Γάλλος Σεμπαστιάν Ντερβιέ.

Μία εβδομάδα μετά την ιστορική νίκη της επί της Ντιναμό Τιφλίδας, την «παρθενική» σε όμιλο Champions League με την ισχύουσα μορφή, η Βουλιαγμένη δοκιμάζεται στο… άντρο της πρωταθλήτριας Ευρώπης Προ Ρέκο. Ένα ματς χωρίς άγχος για την ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς, που γνωρίζει ότι είναι απίθανο να αποσπάσει αποτέλεσμα από την πανίσχυρη ιταλική ομάδα και θα επιδιώξει απλά να σταθεί αξιοπρεπώς, έχοντας στο μυαλό την επόμενη πολύ σημαντική αναμέτρηση με τη Γιάντραν Σπλιτ στην Αθήνα.

Η Προ Ρέκο ξεκίνησε τη σεζόν με ήττα 9-7 στον Πειραιά από τον Ολυμπιακό, αλλά συνήλθε γρήγορα, πετυχαίνοντας διαδοχικές νίκες επί της Γιάντραν Σπλιτ στην Κροατία (13-9) και επί της Ραντνίτσκι στη Γένοβα (21-12). Σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», ο Σάντρο Σούκνο έχει επιπλέον λύσεις στη διάθεσή του, με τους Αλεξάνταρ Ίβοβιτς και Γκονσάλο Ετσενίκε να έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους και να πλαισιώνουν την πλειάδα αστέρων (Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Ζάλανκι, Φιλιόλι, Γιάνγκερ, Χάλοκ, Αϊκάρντι) που καθιστά κάθε χρόνο την Προ Ρέκο φαβορί για τον ευρωπαϊκό τίτλο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς