20.9 C
Athens

Τεράστιος Γιάννης με 42 πόντους στη Νέα Ορλεάνη, στην κορυφή οι Μπακς

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν το σερί των 5 δύσκολων αγώνων εκτός έδρας οι Μπακς, καθώς με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πέρασαν νικηφόρα από τη Νέα Ορλεάνη, την έδρα της καλύτερης ομάδας της Δύσης, επικρατώντας των Πέλικανς με 128-119.

Η νίκη όχι μόνο έφερε το Μιλγουόκι στην κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας, αλλά πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται για το καλύτερο ρεκόρ σε όλη τη λίγκα με 22-8 (14-3 εντός έδρας, 8-5 εκτός).

Ο Greek Freak τα έκανε όλα -και- στη Νέα Ορλεάνη, δίνοντας στην ομάδα του την ώθηση που χρειαζόταν για να συνέλθει από τη βαριά ήττα από τους Γκρίζλις. Σε 34 λεπτά, ο Έλληνας διεθνής είχε απολογισμό 42 πόντους, με 11/14 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 17/22 βολές, μάζεψε 10 ριμπάουντ, είχε 1 ασίστ, 1 μπλοκ και 2 λάθη. Εξαιρετικός για τους Μπακς ήταν και ο Λόπεζ, που έβαλε 30 πόντους (8/8 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 2/2 βολές), είχε 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.






Από τους Πέλικανς, ο Βαλαντσιούνας έκανε ό,τι μπορούσε για να… γίνει Γιάννης, έχοντας 37 πόντους και 18 ριμπάουντ, με τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ να τελειώνει το ματς με 31 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ωστόσο κανείς τους δεν ήταν αρκετός για να σταματήσει την επέλαση των Μπακς.

Επόμενο ταξίδι για το Μιλγουόκι θα είναι το Κλίβελαντ, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ θα ακολουθήσουν συνεχόμενες δοκιμασίες στις έδρες των Μπρούκλιν, Βοστώνης και Σικάγου.






ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς